Saláty bezesporu patří mezi zdravá, ale přitom dražší jídla. Jestliže si ale nakoupíte suroviny na salát chytře, můžete na něm ušetřit, a přitom jej budete mít hotový do pár minut.
Mnoho lidí miluje saláty už jen z toho důvodu, že tak doplní do svého jídelníčku dostatek zeleniny a zároveň mají pocit, že jedí zdravěji. Některé druhy salátů však obsahují suroviny, které jsou poměrně drahé, a proto se mnoha lidem nevyplatí je dělat často. Pokud byste ale chtěli salát, který vás vyjde výhodně, zkuste si udělat tento, který je navíc jednoduchý na přípravu.
Suroviny, které budete potřebovat
Na tento salát sice budete potřebovat pár surovin, ale pokud se po nákupu podíváte na účtenku, velice rychle zjistíte, že tyto suroviny nejsou vůbec drahé. Na tento salát si tedy připravte:
- 2 ks nakládané okurky
- 1 ks plechovka fazolí
- 3 ks vejce
- 1 ks cibule
- 2 snítka petrželky
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 1 ks špetka černého mletého pepře
- 1 ks špetka soli
Připravte si velkou misku
Jelikož budete připravovat salát, bude se vám hodit salátová nebo jakákoliv jiná miska, ve které můžete salát udělat. Do této hluboké misky dejte fazole z plechovky. Stačit by vám mělo asi 240 g bez nálevu. Jestliže se vám nechce fazole v plechovce kupovat, jednoduše si je uvařte doma.
Přidejte další suroviny do salát
Nyní si vezměte nakládané okurky a nakrájejte je na malá kolečka nebo jiné malé tvary. Poté okurku přidejte k fazolím do misky. Následně sáhněte po cibuli a nakrájejte ji také najemno. Cibuli následně dejte do jiné misky a zalijte jí horkou vodou. Nechte cibuli luhovat v horké vodě asi 2 minuty a poté ji slijte. Díky tomuto triku cibule nezhořkne a bude mít v salátu uvařenou chuť.
Uvařte vejce a umíchejte salát
Poté, co byla cibule v horké vodě, ji můžete z vody slít a přidat jí do misky k fazolím a okurce. Poté dejte uvařit vejce a až se dovaří, také je nakrájejte a přidejte do salátu. Nyní je čas, abyste salát trochu dochutili. Určitě získá skvělou chuť, pokud do něj nakrájíte jarní cibulku a lehce jej osolíte. Se solí to ale nepřehánějte, jelikož už jsou v receptu kyselé okurky. Dochutit salát můžete ještě s pomocí mletého pepře, petrželky a rostlinným olejem. Nakonec salát už jen pořádně zamíchejte a máte hotovo.
Napište komentář