Těstovinový salát s krůtí šunkou a ananasem skvěle kombinuje slané i sladké

Jste milovníci neobvyklých chuťových kombinací? Pak vám zcela jistě zachutná tento těstovinový salát s krůtí šunkou a ananasem. Je velice osvěžujícím pokrmem, který se hodí k lehkému letnímu obědu, nebo i večeři. Příprava je velice snadná a rychlá. Během pár minut tak budete mít na stole nejen delikátní, ale i oku lahodící jídlo.

Jaké suroviny budete potřebovat na těstovinový salát s krůtí šunkou a ananasem?

Než se pustíte do přípravy salátu, obstarejte si tyto ingredience:

  • 500 gramů těstovin (nejlépe kolínka, nebo vřetena)
  • 1 a půl šálku zakysané smetany
  • 1 litr vody
  • 3 plátky krůtí šunky

Také se neobejdete bez: jednoho kuřecího bujónu, tří plátků ananasu (konzervovaného), šesti kusů řapíkatého celeru, dvou lžic majonézy, soli a pepře dle chuti.

Jak postupovat při přípravě těstovinového salátu?

Nejprve přiveďte ve velkém hrnci litr studené vody k varu, přidejte kostku kuřecího bujónu, nechte rozpustit, a následně přidejte do vroucí vody vámi zvolené těstoviny. Vařte do změknutí, nebo do té doby, než budou kolínka, či vřetena al dente. Pak vývar odlijte. Než se těstoviny uvaří, pusťte se do přípravy dalších ingrediencí. Řapíkatý celer očistěte a pokrájejte na tenčí plátky, nebo kostičky a vhoďte do velké mísy.

Následuje konzervovaný ananas a krůtí šunka. I tyto suroviny pokrájejte na kostky. Šunku, ananas i řapíkatý celer posléze promíchejte s dvěma lžícemi majonézy, zakysanou smetanou, osolte a opepřete dle chuti. Nakonec přidejte k šunce a zelenině uvařené těstoviny a důkladně všechny chutě vařečkou propojte.

Fáze chlazení a servírování

Připravený těstovinový salát s kuřecí šunkou, celerem a ananasem přikryjte potravinovou fólií a umístěte alespoň na půl hodiny do chladničky. Poté podávejte s kouskem čerstvé bagetky, nebo i samotný. Posypat jej můžete i čerstvými bylinkami dle obliby. Skvěle se například hodí petrželka. Pakliže nemáte v oblibě sladké a slané kombinace, můžete klidně konzervovaný ananas v salátu vynechat anebo jej nahradit jinou surovinou, kterou máte rádi.

Někdo do těstovinových salátů přidává třeba sterilovanou kukuřici, hrášek, nebo kyselé okurky. Hodí se ale i čerstvá paprika. Fantazii a chutím se meze nekladou. Je to jen a jen na vás. Ať už si salát připravíte jakkoliv, přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]