Toustová mini pizza. Ideální snídaně nebo svačina

Přijela nečekaná návštěva a vy jim nemáte co nabídnout? Nepanikařte. Podívejte se, jestli doma nemáte pár plátků toustového chleba, rajče a šunku. I z několika málo ingrediencí můžete totiž vytvořit bohaté občerstvení.

Co budete potřebovat k přípravě

Téměř každá hospodyňka má těchto pár surovin doma, i když už se pomalu chytá na nový nákup. Když se objeví nečekaná situace nebo vás jen hodí mlsná, můžete si z těchto surovin připravit delikatesu.

  • Chleba – 16 plátků
  • Kečup – 60 g
  • Sýr – 150 g
  • Rajčata – 100 g
  • Houby – 70 g
  • Provensálské bylinky – půl lžičky

Příprava

Sýr nejprve nastrouhejte na struhadle najemno. Na pánev dejte pečící papír, na který položíte toastový chléb. Ten se díky tomuto triku zlehka opeče, ale nespálí se. Posypte plátky sýrem a zakryjte další vrstvou chleba. Vršek pomažte rajčatovou omáčkou a znovu posypte sýrem.

Fotografie: Pixabay

Záleží na vás, jaký sýr máte doma. Můžete vyzkoušet několik druhů. Dále nakrájejte na menší plátky žampiony a cherry rajčata. To vše položte na toasty. Přidejte šunku a bylinky a vložte i s pánví do trouby na 180 stupňů.

Jak můžete pizzu podávat

Plátky na pánvi by měli být těsně vedle sebe, aby se vytvořilo jednotné těsto, jakmile se suroviny spečou dohromady. Podle chlebů pak můžete pizzu nakrájet na kostičky, ozdobit znovu čerstvou rajčatovou omáčkou a podávat. Pizza je nejlepší teplá, když je sýr na ní trochu rozteklý.

Nemusíte zůstávat jen u základních surovin. Příště klidně použijte vejce, ananas, salám, feferonky nebo jiné oblíbené pizza suroviny. Díky tomu bude váš výtvor k nakousnutí.

Fotografie: Freepik

Provensálské bylinky na vrchu dodají pizze příjemnou vůni, ale můžete zvolit i jiné, které máte rádi. Nemusíte je zapékat, ale klidně je nasekejte na pizzu při servírování.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]