Tuto domácí zmrzlinu ze 3 surovin připravíte bez jakékoliv námahy

Pokud se vašim blízkým blíží nějaký speciální den, není nic lepšího, než je nějak mile překvapit. A jelikož se blíží vedra, skvělým překvapením je třeba domácí zmrzlina s ovocem. 

Tato domácí zmrzlina se dělá pouze ze tří surovin a připravenou ji máte prakticky ihned. Trpělivost budete potřebovat jen ve chvíli, kdy dáte zmrzlinu do mrazáku zatuhnout. Ostatně i proto je lepší ji připravovat den předem, poté se jen vzbudíte a pochoutka je hotová. A jako bonus za ni samozřejmě ušetříte, protože ingredience jsou jenom tři a s dost velkou pravděpodobností je máte běžně ve vaší domácnosti.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Smetana ke šlehání – 500 ml
  • Kondenzované mléko – 150 ml
  • Jakékoliv ovoce (použity byly jahody) – 100 g

Nejprve se vrhněte na přípravu smetany. Je důležité, aby byla vychlazená, jelikož ji budete šlehat. Nalijte ji tedy do prostorné mísy a šlehejte ji tak dlouho, dokud nezačne tvořit kopečky. Poté k ní přilijte kondenzované mléko a obojí společně promíchejte metličkou. Jahody nakrájejte na co nejmenší kousky, použít můžete samozřejmě i borůvky či cokoliv jiného, co máte zrovna po ruce.

Přidejte jahody do směsi z kondenzovaného mléka a důkladně vše promíchejte. Pokud chcete, můžete směs promixovat, jestliže nemáte rádi velké kusy ovoce ve zmrzlině. Skoro hotovou zmrzlinu dejte do formy, kterou následně zabalte do potravinářské fólie a tu poté přemístěte do mrazáku na několik hodin.

Nejlépe ji tam však nechejte přes noc. Pokud budete mít čas navíc, tak můžete během zamrazování zmrzlinu jednou za čas promíchat. Budete tak mít jistotu, že zamrzla rovnoměrně a nikde se na ní neutvoří nadbytečný led. Servírovat ji můžete například do sklenic, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]