Tuto drobenkovou buchtu s jakoukoli marmeládou si bezesporu zamilujete: Bleskurychlá dobrota ke kávičce

Nachystejte svým blízkým snídani snů. Nadýchaný dezert s vaší oblíbenou marmeládou budete mít navíc hotový do 30 minut.  

Chcete-li potěšit své blízké sladkou snídaní, zákuskem k odpolednímu čaji, nebo jen tak, vyzkoušejte následující recept. Nadýchané řezy promazané silnou vrstvou vaší oblíbené marmelády se rychle stanou stabilní součástí jídelníčku vaší rodiny. Nespornou výhodou zákusku je i fakt, že jej připravíte do půl hodiny a do těsta nepotřebujete žádné „exotické“ suroviny. Zvládnete tak v případě potřeby pohostit i návštěvu, která se ohlásila na poslední chvíli.

Ingredience potřebné pro přípravu:

  • 310 gramů hladké mouky
  • 350 gramů džemu nebo husté marmelády
  • 180 gramů pravého másla
  • 130 gramů cukru krupice
  • 8 gramů vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 kus vejce velikosti M
  • špetka soli

Postup přípravy zákusku krok za krokem:

Předtím, než se pustíte do samotné přípravy, tak si vyndejte veškeré potřebné suroviny na pracovní plochu – tento krok vám ušetří spoustu času. V prvním kroku přípravy si k ruce vezměte menší hrnec, do kterého nasypte odvážený cukr. Na mírném ohni cukr lehce opražte a hrnec odstavte. Následně si do větší mísy přendejte změklé pravé máslo, jež osolte. Osolené máslo prošlehejte ručním mixérem po dobu 1 minuty. Poté k máslu přisypte opražený cukr a vanilkový cukr a směs opět prošlehejte.

Při nejvyšších otáčkách šlehejte směs 3 minuty, nebo dokud nezískáte hladkou, nadýchanou a bělavou pěnu. V dalším kroku k vyšlehanému máslu s cukrem přidejte vejce, které do směsi zašlehejte (zapracovávejte ho 3 minuty).

Po uplynutí potřebné doby začněte do těsta po částech přidávat prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto zpracovávejte nejprve mixérem, avšak při zapracovávání druhé poloviny mouky jej začněte hníst rukama.

Výsledné těsto musí být homogenní, měkké, hladké a snadno se lámat na kousky. Jakmile jej budete mít hotové, vyložte si plech pečicím papírem a těsto na něj přeneste. Pomocí válečku jej rozválejte na půl centimetru tlustý plát (jestliže vám okraje přesahují okraj, odřízněte je a dejte stranou), který hustě propíchejte vidličkou. Těsto pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 10-12 minut.

Ještě horký korpus uhlaďte ostrým nožem do roviny a rozřízněte na polovinu – z obou polovin vyřízněte stejně velké obdélníky. Zbylé kousky těsta vložte do uzavíratelného pytlíku, kde je rozmačkejte na drobky. Jakmile korpus vychladne, začněte zákusek kompletovat. Na první vrstvu korpusu rozetřete polovinu marmelády. Tu přiklopte druhou části korpusu, jenž opět potřete marmeládou a tentokrát namažte i okraje dortu. Zákusek na závěr shora hustě zasypte drobenkou a ideálně 3 hodiny nechte tuhnout.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*