Tuto nadýchanou domácí tiramisu rolku dokáže do 5 minut připravit doslova každý

Tiramisu rolka

Tiramisu je velmi oblíbeným dezertem hlavně proto, že se obsahuje kávu. I takový dezert lze připravit neobvyklým způsobem a přesto zaujmout. 

Dort tiramisu je italskou klasikou. V české kotlině jsme si jej ale upravili tak, aby jeho příprava nebyla náročná a zvládl ji i naprostý začátečník. Přípravy tohoto oblíbeného kávového dezertu se tedy bát nemusíte, jedná se o dort nenáročný, na který nejsou potřeba speciální ingredience ani dovednosti.

Ingredience potřebné na přípravu tiramisu piškotů:

  • 6 vajec
  • 150 gramů mouky
  • 150 gramů krupicového cukru
  • 1 lžička instantní kávy

Ingredience potřebné na přípravu krému:

  • 250 gramů mascarpone
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání
  • 30 mililitrů kávového likéru
  • 150 gramů vanilkového cukru
  • kakao
citronový koláč

Tento recept na mňamózní citronový koláč by měl znát každý. Uložte si ho, než na něj zapomenete

Návštěvu rozhodně překvapíme domácím piškotem

Vezmeme si k ruce misku, ve které nejprve vyšleháme vejce s cukrem. Do této směsi přidáme instantní kávu a pokračujeme ve šlehání do té doby, dokud nám nevznikne nadýchaná pěna. Do ní postupně prosejeme mouku a stále mícháme. Vznikne nám tekuté těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů po dobu 10 minut.

Tiramisu rolka je hotová během několika minut

Hotové těsto vyjmeme z trouby a srolujeme. Necháme jej vychladnout a připravíme si krémovou náplň. Na tu budeme potřebovat smíchat mascarpone spolu s cukrem a kávovým likérem. Ke směsi přidáme také smetanu, kterou jsme si vyšlehali. Hotový krém dáme na chvíli do ledničky, aby nám ztuhnul a lépe se s ním pracovalo.

Tiramisu

Díky srolování se nám bude s piškotem lépe pracovat

Nyní si vezmeme k ruce srolovaný piškot, který pomalu rozvineme a naplníme krémem. Jakmile je tento krok hotový, těsto opět srolujeme. Na celém jeho povrchu jej pokryjeme tenkou vrstvou krému a posypeme kakaovým práškem. Další zdobení je již závislé na naší fantazii, můžeme použít kávová zrna nebo jiné sušenky, aby nás výsledný pokrm lahodil také oku.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*