Tvarohové koblihy bez smažení a kynutí hotové během chvíle

Koblihy jsou velice oblíbenou sladkou pochoutkou, kterou rádi mlsají nejen děti, ale i dospělí. Dají se naplnit jakoukoliv náplní, od marmelády, pudinku, až třeba po čokoládu. Klasické koblihové těsto je však velice tučné a kalorické, proto jeho častá konzumace může vést k nárůstu hmotnosti. Tento recept vám však vytrhne trn z paty! Tvarohové koblihy bez smažení a kynutí jsou skvělou alternativou vůči koblihám klasickým. Vyzkoušejte je a hřešte bez výčitek.

Jaké ingredience potřebujete na tvarohové koblihy?

Na těsto, z kterého zhotovíte zhruba 12 kusů koblih, si připravte:

  • 250 gramů měkkého tvarohu
  • 220 gramů hladké mouky
  • 1 vajíčko
  • 1 velká lžíce slunečnicového oleje

Také se neobejdete bez: 1 velké lžíce zakysané smetany, 1 lžičky vanilkového cukru, 1 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetky soli, trochy mléka a moučkového cukru.

Jak postupovat při přípravě tvarohových koblih?

Ve středně velké míse smíchejte vejce, moučkový a vanilkový cukr a špetku soli. Pak přidejte do směsi i zakysanou smetanu, měkký tvaroh, hladkou mouku, kypřící prášek a vytvořte vláčné těsto.

To na vále poválejte a vytvořte z něj dvanáct stejně velkých kousků, které vytvarujete do menších bochánků. Ve středu jednotlivých koblih je zapotřebí udělat vykrajovátkem malý otvor, aby měly ve výsledku tvar, jako donuty.

Koblihy následně vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem, pomažte jejich povrch teplým mlékem a dejte péct do trouby na 25 až 30 minut při 180 stupních Celsia.

Servírování koblih

Upečené koblihy můžete posypat moučkovým cukrem a plnit dle libosti. Skvěle budou chutnat například s jahodovou, nebo meruňkovou marmeládou. A když zvolíte domácí džem, bude výsledek ještě lepší. Porci lze servírovat i s kopečkem čerstvě vyšlehané smetany, nebo smetanou zakysanou ochucenou vanilkovým cukrem. Možné je koblihy vylepšit i čokoládovou polevou. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]