Tvarohový koláč bez pečení nadchne jak snadnou přípravou, tak i famózní chutí

Jste přesvědčeni o tom, že při přípravě dezertů je nutné zapínat troubu? Velký omyl. O opaku vás jasně přesvědčí tento zajímavý tvarohový koláč bez pečení. Proč si ho připravit? V první řad proto, že je velmi jednoduchý na přípravu. Dále nelze opomenout ani to, že vás dokáže zaujmout svou naprosto dokonalou chutí. Jak na něj? To vám poradíme.

Co budete na tvarohový koláč bez pečení potřebovat?

Bez ingrediencí to nepůjde. Které jsou ty, bez kterých se rozhodně neobejdete? Zde je jejich soupis. A to včetně množství, které doporučujeme dodržet. Jedině tak máte jistotu, že váš tvarohový koláč bez pečení bude dokonalý. Připravte si:

  • 500 g tvarohu
  • 200 g cukru
  • 400 g zakysané smetany
  • 220 g sušenek
  • 2 balení želatiny
  • 50 g čokolády

Vypracujte tvarohovou náplň

U klasických dezertů se většinou začíná těstem. Toto je tvarohový koláč bez pečení a tak pečení není nutné. Proto je možné přejít hned na to hlavním čímž je tvarohová náplň. Vezměte si misku, vezměte si mixér a můžete začít. Stačí jenom smíchat tvaroh, dále zakysanou smetanu a cukr. Když získáte požadovanou jemnou hmotu, nechtě ji chvíli odležet.

Mezi tím si můžete namočit želatinu, která bude další součástí tvarohového krému. Tu namočíte na pár minut  do vody, díky čemuž získáte požadovanou konzistenci. Potom už stačí želatinu opatrně opět vmíchat do tvarohového základu, dokud nevznikne dokonale vypadající a také chutnající homogenní krém.

Vezměte formu a začněte tvořit

Je na vás, zda použijete skleněnou obdélníkovou zapékací mísu, nebo zda využijete klasický hlubší krém. Jako první si vezmete sušenky, které rozložíte na dno. některé sušenky bude třeba rozpůlit, abyste se dostali až ke krajům. Následně vezměte tvarohový krém a namažte ho na vrstvu sušenek zhruba do výšky 1 centimetr. A potom? Opět vrstva sušenek a potom opět vrstva krému. Vše opakujte do doby, dokud nenaplníte nádobu nebo vám nedojdou ingredience. V ideálním případě by měla být horní vrstva tvořena krémem.

Posypte čokoládou a máte hotovo

Poslední ingrediencí, která ještě nebyla použita, je čokoláda. Vezměte struhadlo a strouhejte ji na hoblinky. Těmi následně posypte horní krémovou část vašeho výtvoru, kterým je unikátní a chutný tvarohový koláč bez pečení. Potom stačí koláč vložit na několik hodin do lednice. Sušenky natáhnou vlhkost krému a budou měkčí a celkově dojde ke zpevnění jeho struktury. Potom už ho stačí jenom vyndat a dále naporcovat. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]