Tyto dva druhy řezů ohromí nejenom vás, ale i kohokoliv dalšího kdo je ochutná

Chcete si pochutnat opravdu na něčem skvělém? Potom zkuste tyto krémové řezy. Máme pro vás hned dva recepty, které musíte vyzkoušet. I když se jedná o dvě rozdílná jídla, je tu přece jenom věc, která je u nich společná. O jakou věc se jedná? Je to jejich naprosto dokonalá chuť, která musí zaručeně ohromit každého. Nevěříte? Až vyzkoušíte, tak nám rozhodně dáte za pravdu. K tomu přidejte i fakt, že se tyto krémové řezy snadno připravují a výpis surovin není nijak nedostupný. Tak pojďme na ně.

Krémové řezy z kynutého těsta

Kynuté těsto se při pečení používá odnepaměti. A právě to je i základem na tento recept. Pokud chcete zkusit právě tyto konkrétní krémové řezy, je třeba mít k dispozici všechny tyto konkrétní suroviny:

  • 45 dkg mouky
  • 20 dkg cukru
  • 1 lžíci cukru
  • ½ kostky kvasnic
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • ½ dcl mléka
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce zakysané smetany

Tolik k těstu, které je následně doplněno také náplní a polevou. Na samotnou čokoládovou polevu stačí tabulka čokolády na vaření a trochu másla, kterým ji zjemníte. Na samotnou náplň budou potřeba celkem tři suroviny, a to tyto:

  • 40 dkg arašídů
  • 3 lžíce cukru
  • 0,5 kg džemu

A jak na to? Nejprve vytvořte kvásek, který vznikne smícháním kvasnic, cukru a mléka. Nechte ho pár desítek minut na teplém místě vzejít a poté do něho přidejte všechny ostatní ingredience. Ty důkladně zamíchejte a pak nechte těsto opět pár desítek minut odpočívat v teple, aby nakynulo. Mezi tím je možné nachystat náplň, která se pouze smíchá v jednotnou hmotu. Pokud je příliš hustá, dá se přidat trochu vody.

U samotné přípravy je důležité hlavně vrstvení. Základem je vrstva těsta, na kterou přijde vrstva náplně. A potom stále opakujte až do chvíle, kdy nemáte ani těsto, ani náplň. Pamatujte na to, že konečná vrstva musí být ta z těsta. Nyní už jenom vložte do trouby a pečte při 180 stupních. Po vyndání nechtě chvíli zchladnout a polijte rozpuštěnou čokoládou smíchanou s máslem. Následně je dobré dát tyto krémové řezy na pár hodin do lednice, aby získaly potřebnou tuhou konzistenci.

Krémové řezy s medem

Jdeme na recept druhý, který je unikátní tím, že jednou ze složek je med. začneme opět seznamem nezbytných ingrediencí. Co budete na tyto krémové řezy s medem potřebovat?

  • 25 dkg medu
  • 25 dkg cukru
  • 1 dcl oleje
  • 1 dcl mléka
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 90 dkg mouky
  • 2 vejce
  • Šťávu z jednoho citronu
  • 1 sklenici marmelády

Jelikož se jedná o krémové řezy, neobejdete se pochopitelně také bez krému. Ten připravíte poměrně jednoduše. V tomto případě se totiž jedná o zajímavý inovovaný krém. Na něj je třeba mít toto:

  • 1 litr mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 4 lžíce krupice
  • 25 dkg cukru

Opět se začíná těstem. Zde nejsou třeba jakékoliv složitosti ani technologické postupy, jelikož celý samotný postup přípravy těsta spočívá v tom, že smícháte jednotlivé ingredience – bez marmelády. Důležité je také vědět, že těsto se na rozdíl od předchozí dezertu peče samostatně. Ideální je mít 4 plechy, které vyložíte pečicím papírem a do každého z nich nalijete čtvrtinu těsta. Pokud tolik plechů nemáte, můžete těsto upéct na několikrát. Důležité je mít k dispozici 4 pláty těsta. Peče se opět na 180 stupňů a vzhledem k tomu, že je těsto tenké, může postačit i 5 – 10 minut.

Následně si nachystáte pudinkový krém, jehož příprava je velmi jednoduchá. Pudink stačí uvařit podle návodu na sáčku, pouze s tím rozdílem, že do něho ještě přidáte krupici. Když vznikne pudinková konzistence, můžete se pustit do práce. Základem je vrstva těsta, na které namažete polovinu pudinkového krému. Potom použijete opět upečené těsto a přiložíte. A nyní pozor. Na tyto krémové řezy nebudete v danou chvíli roztírat krém, ale marmeládu. Na ni poté položíte opět plát těsta a až na něj aplikujete zbývající pudinkový krém. Potom přiklopíte posledním těstem a máte hotovo. A nyní opět na pár hodin do lednice. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]