Tyto hrníčkové knedlíky zvládne každý. Obejdete se dokonce i bez droždí

Žádná omáčka se neobejde bez knedlíku. Přijde vám klasická příprava velmi komplikovaná? Nám také. Proto zkuste snadnější hrníčkové knedlíky. Jakmile se je naučíte, nebudete chtít dělat žádné jiné. A také zapomenete na kupované knedlíky, o kterých musíme říci, že svou chutí rozhodně nejsou nic moc. Garantujeme vám, že ať už budete dělat svíčkovou, guláš nebo jakoukoliv jinou omáčku, bez těchto knedlíků se prostě neobejdete.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Aby se vám hrníčkové knedlíky povedli, je třeba použít všechny ingredience, které najdete níže. Jedině tak máte jistotu, že si na výsledku skutečně pochutnáte. A rozhodně nejde o ingredience jakkoliv nedostupné. Spíše naopak. Připravte si:

  • 4 housky
  • 2 dcl mléka
  • 4 vejce
  • 8 lžiček mouky
  • 1 lžičku soli
  • Tuk na vymazání hrnků

Začínáme základem na hrníčkové knedlíky

jako první vezmete housky, které nakrájíte spíše na menší kostičky. Když máte hotovo, smícháte si dohromady veškeré mléko společně s vaječnými žloutky. Dále v mléce rozpusťte také samotnou sůl. Do této tekutiny vložte nakrájené housky tak, aby byly všechny potopeny a aby došlo k tomu, že mléko s vaječným žloutkem začnou nasávat.

Ušlehejte sníh z bílků

Mezi tím, co se jednotlivé kousky housek máčí, si můžete vyšlehat sníh z bílků. Tady budete určitě potřebovat kuchyňský robot. Snažte se o to, aby měl sníh opravdu pevnou konzistenci. Jakmile jí dosáhnete, smícháte sníh s kostkami housek, které již mají hodně mazlavou konzistenci, jelikož nasály veškeré mléko. Vzhledem k tomu, že používáte sníh z bílků se snažte míchat opatrně. Cílem je vytvořit jednotné těsto.

Vymažte hrnky a vložte těsto

Nyní je čas vzít so do ruky hrnky. Ono popisované množství ingrediencí je určené na 4 hrníčkové knedlíky. Každý ze čtyř hrnků vymažte tukem a poté do každého z dejte čtvrtinu své směsi. Tím máte vše potřebné hotovo a můžete se pustit do vaření. To má svá specifika.

Vařte výhradně v páře

Jak se hrníčkové knedlíky vaří? Má to svá specifika, která začínají tím, že vezmete dostatečně velký hrnec, do kterého nalijete pár centimetrů vody. Do ní následně postavíte hrnky a vodu přivedete k varu. Hrnec by měl být zakrytý aby pára z vařící-se vody zůstávala uvnitř. Takto se knedlíky v každém z hrnků vaří po dobu zhruba 20 – 30 minut. Následně je opatrně vyjměte, vezmete lžíci a z hrnku je vyloupněte. Potom je stačí položit na prkénko, nakrájet a servírovat. Jakmile je ochutnáte, bude vám jasné, že se jedná o tu nejlepší variantu, která existuje. Jak chuťově, tak i proto, že je vše velmi jednoduché. Tak dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]