Tyto lahodné čokoládové trubičky se dají snadno připravit bez pečení

Máte chuť na něco sladkého a přitom nechcete zapínat troubu? Řešení existuje. Vyzkoušejte tyto skvostné čokoládové trubičky. Jsou unikátní právě tím, že si je budete moci snadno připravit bez pečení. To se pozitivně podepisuje nejenom na celkové jednoduchosti, ale i na rychlosti. A jak na ně? Podívejte se na recept.

Co budete potřebovat?

Aby se vám čokoládové trubičky povedly, je třeba mít i správné ingredience. Ty lze rozdělit do dvou skupin. První skupina požadovaných surovin je určena na tvorbu těsta – samozřejmě toho nepečeného. Co si připravit?

  • 20 dkg sušenek
  • 20 dkg arašídů
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 1 lžíci kakaového prášku
  • 1 vejce
  • 1 špetku soli
  • 1 lžičku rumu

Druhá skupina je určená na tvorbu krému, kterým tuto pochoutku naplníte. Na něj jsou potřeba pouze tři ingredience, jelikož počítáme s tou nejjednodušší možnou variantou. Budete potřebovat:

  • 3 sáčky vanilkového pudinku
  • 750 ml mléka
  • 20 dkg cukru

Nejprve vytvořte těsto

Že jsou čokoládové trubičky nepečené, to jasně dokládá i fakt, že na těsto nebudete potřebovat mouku. Základem jsou sušenky, které vhoďte do mixéru a začněte drtit na prášek. Potom k nim přidejte také arašídy, které se rozsekají na větší kousky a začnou se s prachem ze sušenek pomalu spojovat. To je i chvíle, kdy vložíte směs do mísy, přidáte vše ostatní a začnete postupně hníst těsto. Když je hotové, dejte ho zhruba na 2 hodiny do lednice odpočnou.

Potom těsto vyndejte, vezměte váleček a vyválejte na placku. Poté z těsta vykrájejte obdélníky nebo čtverce, podle toho, na co budete těsto namotávat. Vhodné jsou klasické cukrářské tyčky na výrobu trubiček. Pokud je nemáte, zkuste improvizovat, třeba s dřevěnou násadou. V obou případech dejte pod těsto potravinovou folii, aby se nelepilo. Takto vytvoříte požadovaný tvar trubiček a dáte je do lednice odpočívat, nejlépe přes noc.

Připravte pudinkovou náplň a dokončete své dílo

Druhý den začnete přípravou pudinku, což je velmi jednoduchý proces. To proto, že stačí uvařit krém podle návodu. Nechte ho lehce vystydnout a mezi tím sundávejte čokoládové trubičky s daných tyček. Nyní vezměte krém a začněte je plnit. Nyní je můžete dotvořit čokoládovou polevou, což však není nezbytně nutné. Trubičky dejte ještě na pár hodin do lednice, aby ztuhnul pudink a můžete ochutnat. Jsou skvělé, že ano?

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]