Univerzální krém, který se hodí do jakéhokoliv sladkého pečiva

Každý správný amatérský cukrář vás potvrdí, že univerzální žloutkový krém lze vlastně upotřebit do jakéhokoliv dezertu. Plnit jím můžete palačinky, koblihy, nebo se bude hodit na potírání piškotových korpusů při přípravě narozeninového dortu. Chtěli byste takový také mít? S tímto receptem můžete!

Jaké suroviny budete potřebovat na univerzální krém?

Připravte si následující:

  • 650 mililitrů mléka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 120 gramů krupicového cukru
  • 40 až 50 gramů škrobu
  • 2 vejce
  • 2 žloutky

Jak připravit univerzální žloutkový krém?

Do velké mísy vložte vajíčka, žloutky, vanilkový cukr, krupicový cukr a šlehejte mixérem do pěny. Poté přidejte k surovinám škrob, mléko a šlehejte do té doby, než se vše řádně nepropojí. V další fázi krém přesuňte do hrnce a zahřejte na mírném plamenu.

Nezapomeňte směs míchat. Až zhoustne, odstavte ji ze sporáku, přikryjte fólií a nechte chladnout. V konečné fázi ještě do krému vmíchejte pomocí mixéru změklé máslo a máte hotovo. Před použitím je vhodné směs vychladit v lednici.

Tipy na závěr: Ochuťte si krém dle libosti

Pokud nechcete krém jen fádní žloutkový, můžete ho samozřejmě jakkoliv ochutit. Přidáním kakaového prášku vytvoříte například ten čokoládový. Možné je vsypat do směsi i jemně mleté oříšky, například ty vlašské či lískové.

Zatoužili jste snad po kokosové příchuti? Není nic jednoduššího než do krému vsypat kokosové vločky. Skvělý bude i s malými kousíčky hořké čokolády. Kávovou příchuť zase snadno vykouzlíte přidáním malého množství vychladlého espressa.

Tvořit lze i s jakýmkoliv ovocem. Buď můžete do krémové směsi vložit jemně nasekané čerstvé a sušené ovoce (borůvky, maliny, jahody), nebo třeba přilít šťávu z citronu, limety, nebo pomeranče. Tak získáte svěží citrusovou náplň. Je jen to jen a jen na vás, možností se naskýtá jak vidno několik.