Univerzální těsto naplním kakaovým krémem a připravím pochoutku jako z jiného světa

Domácí koláče jsou oblíbené už mnoho let. Pokud byste si chtěli doma upéct také nějaký koláč, můžete vyzkoušet tento recept, jehož součástí je kakao, ze kterého vznikne náplň.

Pokud milujete dezerty, sladké pokrmy nebo domácí recepty, měli byste si vyzkoušet i domácí koláč, který si můžete dopřát k odpolední kávě nebo jej nabídnout návštěvě. Velkou oblibu si tento koláč získal i u dětí, které kakao přímo milují a nemusí to být pouze ve spojitosti s mlékem.

Ingredience, které budete potřebovat

Suroviny na těsto:

  • 600 g mouky
  • 3 ks vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 50 g droždí
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce na pomazání těsta

Náplň do koláče:

  • 250 g máslo
  • 200 g cukru
  • 4 lžíce kakaa

Jak začít s přípravou koláče

Nachystejte si veškeré suroviny a poté se pusťte do práce. Nejprve si zahřejte mléko a v něm následně rozpusťte droždí společně s vanilkovým cukrem. Misku, ve které máte tyto suroviny, přesuňte na teplé místo, kde se aktivují kvasnice. Následně si vezměte další misku.

Do té prosejte mouku a přidejte kváskovou směs, olej, vejce a rukama zpracujte těsto. Jakmile budete mít těsto zpracované, nechte jej v misce a přikryjte ji čistou kuchyňskou utěrkou. Opět mísu přesuňte na teplé místo například k topení a nechte zde těsto kynout přibližně 1 hodinu.

Připravte si kakaovou náplň

Nyní budete potřebovat další čistou misku, ve které si připravíte náplň, zatímco těsto bude kynout. Rozpusťte si v ní máslo, přidejte cukr a míchejte, dokud se vše nerozpustí. Nakonec přidejte určité množství kakaa a směs míchejte do té doby, dokud nebude zcela hladká a bez hrudek. Jakmile budete mít umícháno, rozlijte směs do 3 misek, kde bude všude stejné množství.

Nyní se přesuňte zpět k práci s těstem

Až uplyne 1 hodina a těsto řádně nakyne, můžete jej přesunout na pracovní desku. Tu nezapomeňte předem posypat moukou a následně těsto rozdělte na 3 stejné dílky. Každý dílek vyválejte do obdélníku a potřete kakaovou náplní. Následně každý obdélník srolujte, aby vznikla dlouhá rulička. Konce těchto ruliček na jedné straně spojte a můžete začít plést stejně, jako kdybyste dělali vánočku.

Troubu si předem rozehřejte na 170 °C a zapletený koláč si přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Zde jej nezapomeňte ještě potřít rozšlehaným vajíčkem. Pečení tohoto dezertu by mělo být přibližně na 35 až 40 minut, a nakonec si ke koláči můžete dopřát kakao, kávu, čaj nebo jiný dobrý nápoj.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*