Rychlý marmeládový koláč podle hrnkového receptu: Správné použití drobenky dezertu dodá chuť jako od babičky

hotová buchta

Pokud hledáte rychlou buchtu ke kávě s netradiční náplní, pak vyzkoušejte recept na marmeládový koláč s drobenkou. Je jednoduchý a rychle hotový.

Milovníci mlsání si přijdou na své. Stačí pár ingrediencí a během chvilky vykouzlíte koláč k odpolední kávě. Marmeládovou náplň si můžete zvolit podle osobních preferencí. Pokaždé tak můžete z trouby vytáhnout buchtu s jinou příchutí. Samotná příprava zabere jen pár minut a recept se tak hodí ve chvíli, kdy nemáte zrovna času nazbyt, ale přesto chcete mít na stole sladkou tečku po nedělním obědě.

Ingredience na marmeládový koláč

  • 4 ks vejce
  • 1/3 lžičky soli
  • 330 g cukru
  • 300 g kefíru
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 830 g mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • libovolný džem
  • 25 g másla

Postup přípravy receptu

Do mísy rozklepněte všechna vejce, přidejte sůl a 300 g krystalového cukru. Důkladně směs vyšlehejte metličkou, aby se cukr rozpustil ve vaječné hmotě. Do základu přidejte kefír a znovu řádně promíchejte. Dále přilijte rostlinný olej a zamíchejte. Nyní smíchejte 800 g mouky s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Mouku poté prosyjte přes sítko do mísy s těstem. Nedávejte ji všechnu naráz. Nejprve prosejte polovinu, dobře ji zamíchejte a poté přisypte zbytek.

koláč s marmeládou

Zapékací mísu nebo plech s vyšším okrajem vytřete rostlinným olejem a polovinu těsta do formy nalijte. Rovnoměrně jej rozprostřete do roviny. Nyní těsto potřete vaším oblíbeným džemem nebo marmeládou. Tuhé marmelády můžete v kastrůlku naředit s trochou vody a nechat ohřát tak, aby se vám lépe na těsto nanášela.

příprava koláče

tvarohový koláč

Rychlý tvarohový koláč podle receptu z televize: Díky nejlehčímu postupu už nic jiného nepeču

Posypte vše drobenkou

Zbytek těsta dejte do cukrářského sáčku a vytvořte na marmeládě další vrstvu těsta, tak že jej budete nanášet v pruzích těsně vedle sebe. Bokem si v misce připravte drobenku. Změklé máslo smíchejte se zbylou moukou a cukrem. Dobře promíchejte, aby se směs začala drobit. Naneste ji na vrch koláče a je hotovo.

hotová buchta

Teď už jen koláč upečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 40 minut. Koláč průběžně kontroluje. Před vytažením zkontrolujte těsto špejlí. Ta by měla po zapíchnutí do středu buchty zůstat suchá. Buchtu vytáhněte z trouby, nechte vychladnout a nakrájejte na kostky. Rychlý marmeládový koláč si nejlépe vychutnáte ke kávě nebo čaji. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*