Vanilkový dort s lahodným krémem. Upečte si dobrotu ke kávě

Připravte si i vy dort, který si oblíbila spousta domácností. Ne každý miluje čokoládu a těžké polevy, které v žaludku působí jako kámen. Dopřejte si lehký vanilkový dort, který je ideálním společníkem při posezení u kávy nebo jen jako pohoštění, když přijde návštěva.

Nenáročný recept na ingredience

Suroviny, které budete potřebovat na přípravu těsta:

  • Vejce – 6 ks
  • Cukr – 150 g
  • Mouka – 150 g

Ingredience na tvoru vanilkového krému:

  • Kondenzované mléko 170 g
  • Cukr 110 g
  • Máslo 280 g
  • Vanilkový cukr
  • Žloutek – 1 ks

Příprava krok za krokem

Nejprve se vrhněte do přípravy těsta. Vyndejte si hlubokou misku, zde vyšlehejte vejce, přidejte cukr, mouku a rychle promíchejte. Vyložte plech pečícím papírem a nalijte těsto na něj. Mělo by být rozloženo rovnoměrně, aby se co nejlépe propeklo.

Těsto na plechu vložte do předehřáté trouby na 15 minut. Upečené těsto, poznáte tak, že bude na povrchu trochu zlatavé. Hotový piškot nechte po vytažení z trouby vychladnout. Poté jej opatrně oddělte od pečícího papíru a rozkrojte na tři stejně velké části.

Krém

Následně si připravte náplň. Smíchejte změklé máslo se všemi ostatními ingrediencemi v receptu a nechte chvíli ztuhnout v lednici. Poté všechny vrstvy dortu namažte krémem, postavte je na sebe a opět nechte chvíli v lednici odpočinout. Směs se tak spojí a dort bude držet.

Servírování

Podávejte až minimálně po patnácti minutách, kdy byl dort v lednici. Vydrží vám ale také do druhého dne, takže si ho můžete připravit třeba den dopředu na oslavu.

Servírujte jej vždy na slabší plátky, které můžete nechat tak, jak jsou nebo dozdobit šlehačkou, ořechy a ovocem. K dortu také podávejte kávu, kakao nebo černý čaj s medem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]