Vánoční věnec z drátěného ramínka. Stačí ho vyndat ze skříně a ozdobit

Vánoční věnec se dá vyrobit z čehokoliv. Třeba z rozbitého drátěného ramínka. Máte takové? Tak se pusťte do práce. Budete překvapeni tím, že je to velmi jednoduché a také výsledkem, který bude vypadat dokonale. A postačí k tomu věci, co máte běžně doma.

Co si připravit?

Postačí vám jenom dvě věci. Tou první je drátěné ramínko. A je jedno, zda to bude nějaké rozbité a nepoužívané, nebo to které je v pořádku. Záleží na vás, zda ho chcete využít jinak než na pověšení oblečení. Druhou věcí, bez které se neobejdete budou vánoční ozdoby. Tedy klasické kouličky. Pokud máte nějaké, které neskončí na stromečku, rozhodně je využijte. Když se bude jednat o různé barvy a také velikosti nebo vzory, jenom lépe.

Základem je kruhová konstrukce

Vyrábíme vánoční věnec, a tak je jasné, že bude třeba z ramínka vytvořit kruhovou konstrukci. Pokud je to nezbytné, použijte kleště a nepoužívanou část odstřihněte, aby vám nepřekážela. Snažte se z drátu vytvarovat kruh. Sice to nepůjde dokonale, ale čím lepší bude, tím lépe.

Navlékejte jednotlivé ozdoby

Když je kruh hotový, můžete se pustit do práce. Začněte navlékat jednotlivé ozdoby, jednu za druhou. Je na vás, jak budete střídat barvy nebo velikosti. V tomto směru se fantazii rozhodně meze nekladou a je jenom na vašem vkusu, jak bude vánoční věnec vypadat. Při každém pohybu však doporučíme opatrnost, jelikož vánoční ozdoby bývají křehké.

Dozdobte a je hotovo

Když máte jednotlivé vánoční ozdoby na ramínku, najednou má vánoční věnec svou krásnou podobu. Aby vypadal ještě o něco lépe, je na místě ho také dozdobit. K tomu můžete využít řadu věcí, jako je třeba klasický vánoční řetěz, ale může se jednat třeba i o stuhu, ze které vyrobíte mašli. I tady platí, že fantazii se meze nekladou a tyto drobnosti a doplňky volte třeba i podle toho, co máte doma nebo kam věnec umístíte. Důležité je, aby vám ladil se vším okolo.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]