Věděli jste, že vám stačí jen brambory, sýr a vejce, abyste vykouzlili vynikající teplou večeři? Máme pro vás recept

Pokud patříte mezi příznivce jednoduchých, ale přesto skvělých receptů, máme jeden přímo pro vás. Stačí mít po ruce tak základní ingredience jako jsou sýr, vejce a brambory, a můžete se pustit do přípravy teplé večeře. Postup je tak jednoduchý, že ho snadno zvládnou i děti, které se tak mohou hrdě postarat o večerní jídlo pro celou rodinu. Jen na ně vždy dohlížejte, pokud jsou menší, protože je nutná manipulace s nožem, plamenem a horkým olejem.

Potřebné suroviny

Na přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat následující suroviny:

  • Brambory – 4 větší
  • Vejce – 2 ks
  • Strouhaný sýr – 70 g
  • Čerstvé bylinky – podle chuti, například pažitka, petrželka, kopr
  • Olej
  • Pepř
  • Sůl

Postup přípravy

V míse rozšlehejte vejce a do nich přidejte nasekané bylinky, strouhaný sýr, směs dochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte. Část sýru si ještě nechejte na závěrečnou fázi přípravy pokrmu.

Brambory oškrábejte, omyjte a nastrouhejte je na hrubší straně struhadla. Nechejte je nějakou dobu odstát, aby se z nich uvolnila přebytečná šťáva, poté ji slejte, a ještě ji z brambor prsty vymačkejte.

Na pánvi rozehřejte olej a na dno pánve rozložte polovinu strouhaných brambor. Na vrstvu brambor poté přijde vaječná směs se sýrem a bylinkami a na ni opět vrstva strouhaných brambor. Ty nakonec ještě osolte.

Pokrm překryjte víkem a pečte na mírném plameni po dobu několika minut. Poté placku pomocí špachtle nebo dostatečně velkého talíře překlopte, posypejte strouhaným sýrem, a ještě dopečte z druhé strany.

Tento recept je ideální pro přípravu rodinné večeře, ale pro svou vydatnost se hodí i jako rychlý, teplý oběd, zejména tehdy, kdy na složitější a déle trvající vaření nemáte z nějakého důvodu čas. Pokrm můžete podávat samotný nebo například s přílohovým salátem nebo sterilovanými okurkami. Přejeme vám i vaší rodině dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]