Bramboráky se smaženými vejci: Manžel z hlavy vymyslel božský pokrm. Teď se stal hitem, každý hledá tento recept

Vejce lze udělat hned na několik způsobů. Když zapojíte fantazii a svou kreativitu, tak z nich vykouzlíte jídlo, nad kterým se bude olizovat celá rodina.

Nebojte být v kuchyni nápadití. Jednotlivé ingredience je možné spolu různě kombinovat. Určitě znáte bramboráky, do který se přidává vejce. A co takhle udělat bramborové placky bez nich a vejce jen na ně položit, aby se usmažilo? Že vás to nikdy nenapadlo? Nás ano, a proto vám přinášíme následující recept. Přísady do něho jsou běžně v domácnosti dostupné.

Co budete potřebovat

  • 2 středně velké brambory
  • 2 vejce
  • svazek zelené cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje (řepkový, slunečnicový, olivový)
  • 1 polévková lžíce mouky
  • sůl a pepř dle potřeby

Postup přípravy

  • Prvním krokem v kuchyni při přípravě tohoto receptu bude omytí brambor, jejich oloupání a nastrouhání na hrubém struhadle. Vymačkejte z nich vodu a dejte je do hlubší misky, abyste mohli připravit směs na placky.
  • Pak nadrobno nakrájejte zelenou cibulku a smíchejte ji s nastrouhanými bramborami.
  • Směs doplňte dvěma vaječnými bílky, solí, pepřem a rostlinným olejem a vše velmi dobře promíchejte.
  • Vezmete hlubší pánev a na ní rozehřejete olej. Do něho dáte polévkovou lžící kupky bramborové směsi a vytvoříte z nich placky s dolíkem uprostřed. Do něho dáte žloutek, který osolíte a opepříte. Je důležité v plackách důlky udělat, aby měl kde žloutek držet a nevytekl ven na pánev.

  • Pánev přikryjte pokličkou a vše smažte na středním plamenu asi 5 minut. Potom placky i se žloutkem otočte a smažte další 3 minuty i déle podle potřeby.
  • Tento pokrm již nevyžaduje žádnou další přílohu v podobě pečiva, protože obsahuje i brambory. Ale můžete ho doplnit zeleninovým salátem, čímž zvýšíte výživovou hodnotu jídla, které lze podávat na oběd i večeři.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*