Selské zapečené papriky: Vyhlášený recept z vojny, takhle se dělávaly v chudých devadesátkách

Není nad to moct vyzkoušet recept, který je nejen rychlý, ale zároveň i vcelku levný a skoro nic u něj nezašpiníte. Přesně tak si můžete upéct plněné papriky. 

Ideální stav je, když si člověk může dovolit mít pravidelně nějakou tu teplou večeři. Jenomže ne vždy se to zdá být tak jednoduché, zvláště při představě, že by se daná večeře musela dlouze vařit a navíc z drahých surovin. Naštěstí existují recepty, jako je tento, ve kterých figurují ingredience, které máte povětšinou doma a skoro žádný čas vám příprava nezabere.

Ingredience a postup přípravy pokrmu

Budete potřebovat:

  • 2 středně velké žluté papriky
  • 20 ml mléka
  • 2 vejce
  • 40 g rajčat
  • 2 klobásy dle vašeho výběru
  • Jemně nasekaný kopr
  • 1 krajíc chleba nebo jiné pečivo

  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti
  • Rostlinný olej dle potřeby
  • Nůž
  • Krájecí desku
  • Menší misku
  • Zapékací mísu
  • Metličku

Nejprve si vezměte papriky a umyjte je pod studenou vodou, s pomocí nože je rozkrojte a zevnitř vyčistěte od semínek. Zapékací mísu vymažte trochou oleje a papriky do ní položte, troubu si předehřejte na dvě stě stupňů a mísu s paprikami do ní vložte na cca deset minut. Mezitím si do menší mističky rozklepněte jedno vejce.

Recept je rychlý a neuvěřitelně jednoduchý

Do mističky s rozklepnutým vejcem přilijte mléko a společně dohromady vyšlehejte za pomocí metličky. Osolte, opepřete a klobásku si nakrájejte na kolečka. Rajčata omyjte pod vodou a nakrájejte je na kostičky, kopr jemně nasekejte a krajíc chleba také nakrájejte na kostičky. To vše přidejte do mističky s rozšlehanými vejci a důkladně promíchejte. Nyní vytáhněte zapékací mísu a paprikami z trouby a postupně papriky jednu po druhé naplňte vámi připravenou směsí.

Rozdělujte směs postupně tak, aby vám žádná nezbyla a aby všude bylo přiměřeně stejné množství. Poté vložte zpět do trouby a nechejte zapéct okolo dalších dvaceti minut. Po vytáhnutí plněné papriky okamžitě konzumujte, to mají totiž nejlepší chuť. Jestliže si je ovšem máte v plánu vzít na svačinu do práce či školy, tak to vůbec nevadí, i za studena chutnají dobře. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]