Vepřové kotlety ve francouzském stylu ohromí všechny vaše přátele

Vepřové kotlety si zaslouží, abyste jim dali trochu lásky a péče. Jedině tak budou lahodné a potěší nejen vaši rodinu, ale také přátele. Francouzská verze pokrmu přitom potěší fanoušky klasické české kuchyně, ale i všechny, kdo rádi trochu experimentují. Francouzské kotlety jsou velmi jemné a šťavnaté. Jak na to a co očekávat?

Nádherně aromatický, šťavnatý a jemný oběd

Připravit vepřové kotlety po francouzsku lze ze snadno dostupných surovin. Vše, co potřebujete, máte dost možná již doma. Jídlo zaručeně nebude příliš lehké, ale jednou za čas si ho určitě můžete dovolit. Jen počítejte s tím, že je lepší na zimní dny, než během parného léta. Ale máte-li rádi vepřové kotlety, vyzkoušejte tento jedinečný recept.

Suroviny na přípravu vepřových kotlet ve francouzském stylu

Možná nemáte doma úplně všechny suroviny, ale nebojte se. Jejich nákup vás draho nepřijde. K přípravě tohoto skvělého receptu budete potřebovat:

  • 5 vepřových kotlet,
  • ½ sklenice francouzské hořčice,
  • 5 lžic majonézy,
  • 200 g sýra,
  • olej na smažení,
  • koření na vepřové (lze připravit z papriky, majoránky, česneku, rozmarýnu, soli, tymiánu, černého pepře a chilli).

Pusťme se do vaření!

Maso umyjte a lehce naklepejte, osušte a posypte kořením na vepřové. Na pánvi rozpalte olej a maso osmažte z obou stran. Zatímco se smaží, kotlety pomažte z jedné strany majonézou a z druhé strany hořčicí. Přidejte trochu převařené vody, přikryjte pánev víkem a maso duste do měkka.

Po chvíli kotlety otočte, aby byla strana pokrytá majonézou nahoře, nastrouhejte sýr a položte ho na samo. Znovu zakryjte a smažte, dokud se sýr nerozpustí. Maso na talíři přelijte omáčkou z pánve a podávejte. Vhodnou přílohou jsou například steakové hranolky. Postup je velmi snadný a přitom získáte jídlo, které budou chválit všichni u stolu. Počítejte s tím, že od vás každý bude chtít recept, protože nebude mít dost!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]