Vepřové závitky s pestrou masovou a zeleninovou náplní

Vepřové závitky plněné pestrou směsí z mletého masa a restované zeleniny vás dozajista osloví. Zapékají se na bramborovém lůžku a jsou ve výsledku opravdu skvostné chuti. Z jednoho pekáčku se nasytí i početná rodina. Příprava jídla není nijak složitá. Hotové bude raz dva.

Potřebné suroviny k přípravě vepřových závitků s bramborami

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto ingredience:

  • ½ kilogramů vepřové krkovice (spíš libovější)
  • 350 gramů mletého masa (může být mix)
  • 1 sladkou papriku
  • 1 mrkev
  • 1 cibuli
  • sůl a mletý pepř dle chuti
  • 70 až 80 gramů tvrdého sýra
  • 5 až 6 brambor
  • trochu slunečnicového oleje

Jak připravit pokrm?

V pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji si osmahněte dozlatova jemně nasekanou cibuli. Pak k ní přidejte i očištěnou a na drobnější kostičky nakrájenou papriku. V poslední fázi do zeleninové směsi vložte i hrubě strouhanou loupanou mrkev.

Směs osolte, opepřete, dobře promíchejte a restujte do změknutí. Až bude zelenina hotová, vsypte ji do mísy s mletým masem a propojte ideálně rukama. Náplň do závitků tím budete mít připravenou.

Dále je potřeba si pokrájet krkovici na tenčí plátky. Ty pak mírně osolte a opepřete z obou stran a plňte masovou směsí se restovanou zeleninkou. Z masa posléze vytvarujte závitky, okraje můžete zajistit párátky, aby náplň nevytekla. Pokrm prozatím dejte stranou a pusťte se do brambor.

Příprava bramborového lůžka a zapékání vepřových závitků

Abyste získali i chutnou přílohu, je nutné si oloupat i brambory, omýt je a pokrájet na dílky či tenčí kolečka. Ta navrstvěte do zapékací mísy či pekáčku vymazaného olejem a ochuťte kořením dle libosti. Na bramborové plátky naskládejte závitky z vepřového masa, jídlo zakryjte alobalem a dejte do trouby péct na hodinu a půl při 180 stupních Celsia. Posledních pět minut nechte pokrm odkrytý a posypte jej strouhaným sýrem.

Servírování plněných vepřových závitků s bramborami

Vepřové závitky podávejte se zapečenými bramborami nejlépe ještě horké. Hodit se jako obloha bude k pokrmu nakládaná zelenina typu kyselé okurky, čalamáda, nebo cibulky. Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]