Vesnická pomazánka

Zvláštní chuť a také zajímavý vzhled dělá tento salát jedinečným. Podmaní si každého a po prvním ochutnání už nebudete chtít jiný salát. Jeho příprava je jednoduchá a hodí se dokonce i na slavnostní stůl.

Suroviny stačí nakrájet a dobře promíchat

Na tento snadný recept budete potřebovat:

  • 1 okurku
  • 300 g kuřecích prsou, uvařených ve slané vodě s bobkovým listem a pepřem
  • 1 krabičku marinovaných hub
  • 4 uvařená vejce
  • 1 cibuli
  • Lžičku cukru, ½ lžičky soli, 2 lžíce 9 % octa

Dále si připravte majonézu a také sůl a pepř podle vlastní chuti. Nejdříve si nakrájejte cibuli na malé kousky, přidejte cukr, sůl, vodu a ocet. Všechny ingredience dobře promíchejte a marinujte asi 15 minut. Poté cibule přeceďte přes síto a nechte okapat.

Maso si uvařte, nechce vychladnout, nakrájejte na malé kousky a dejte do salátové mísy. Houby nakrájejte na proužky a přidejte do misky k masu.

Vejce také nakrájejte nadrobno, sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte k ostatním surovinám.

Přidejte marinovanou cibuli, koření, majonézu a vše dobře promíchejte.

Ozdobit můžete kousky zeleniny

Salát můžete přenést na talíř, ozdobte ho například kousky okurky, kterou nakrájejte na tenké plátky a dejte svisle do salátu. Napodobíte tak okvětní lístky růží. Můžete si pomoci vidličkou nebo nožem. Takto připravený salát můžete podávat samostatně, nebo ho přidat jako lehkou přílohu k hlavnímu jídlu. Výborný je jako lehká večeře, pokud vás přepadne hlad nebo chuť na nějakou dobrotu.

Existuje různé variace na saláty. Někdo má rád klasické a známé recepty jako je šopský salát nebo Caesar salát. Zkusit můžete také salát s kozím sýrem, čerstvou zeleninou a opečenou bagetkou. Saláty bývají zvolené místo přílohy jako jsou brambory, rýže nebo těstoviny. Saláty jsou vhodné v každou denní dobu a jsou ideální jídlem při redukční dietě.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]