Vláčná bábovka zvaná zebra vás upoutá nejenom svým vzhledem

Bábovka je výbornou variantou, pokud si chcete dát něco dobrého a sladkého ke kávě, kakau, či čaji. Hodí se nejen k odpolední siestě, či k posezení s přáteli, jíst ji můžete i na snídani, či na svačinu. Tento jednoduchý recept vám umožní zhotovit zebrovanou bábovku raz dva. Potěšíte s ní především mlsné jazýčky dětí.

Jaké ingredience potřebujete na „Zebra“ bábovku?

Před zahájením pečení si zhotovte těsto z těchto surovin:

  • 4 vajíčka
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 200 gramů krystalového cukru
  • 150 mililitrů slunečnicového oleje

Také potřebujete: 150 mililitrů kefíru, 300 gramů polohrubé mouky, jeden a půl lžičky kypřícího prášku.

Jak připravit zebrovanou bábovku?

Vajíčka rozklepněte do mísy a vyšlehejte je spolu s krystalovým cukrem do pěny. Vložte do vodní lázně a míchejte, dokud se cukr plně nerozpustí. Pak ještě promíchejte mixérem.

K vaječné pěně posléze přidejte i slunečnicový olej, kefír a promíchejte. Nakonec přijdou na řadu sypké ingredience. Polohrubou mouku s kypřícím práškem do směsi prosejte přes jemné sítko.

Těsto by mělo být hladké a bez hrudek. Část vzniklého vanilkového těsta si odlijte o ochuťte kakaovým práškem. Vzniknou vám tak dvě příchutě. K ruce si nakonec vezměte formu na bábovku, vymažte ji poctivě máslem, vysypte moukou, strouhankou, nebo mletými ořechy a vlijte část vanilkového těsta. Pak střídavě po celé ploše nalijte i kakaové těsto. Následuje opět vanilkové. Tímto způsobem vytvoříte onu strukturu ala „Zebra“.

Fáze pečení a servírování

Bábovku umístěte do trouby a pečte asi 40 minut při 180 stupních Celsia. Avšak řídit se můžete podle vašich zvyklostí při pečení. Díky zahřátí vajec ve vodní lázni bude bábovka krásně nadýchaná a těsto dobře vykyne. Upečenou zebrovanou bábovku můžete posypat moučkovým cukrem, nebo polít čokoládovou polevou. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]