Vláčný piškot za pár minut hotový

Dostali jste chuť na dezert po obědě? Pak si upečte podle tohoto receptu dokonale vláčný a velice chutný piškot. Jeho příprava nezabere prakticky více než jednu minutu. Postačí jen smíchat potřebné ingredience a trouba se postará o zbytek. Piškotové těsto můžete rovněž použít i k zhotovení lahodného dortu.

Jaké suroviny budete potřebovat na piškotové těsto?

K zhotovení jemného dezertu si obstarejte tyto ingredience:

– 3 vejce

– 100 mililitrů slunečnicového oleje

– 1 sklenici kefíru

– 1 sklenici krupicového cukru

– 200 gramů polohrubé mouky

– 10 gramů prášku do pečiva

– 150 gramů meruňkového džemu

– 50 gramů ořechů (vlašské nebo lískové)

Jak připravit rychlý piškot?

V hlubší míse si nejprve vyšlehejte do pěny vejce spolu s krupicovým cukrem, poté přilijte slunečnicový olej, přisypte prosetou polohrubou mouku, prášek do pečiva, vlijte kefír a metličkou, nebo mixérem vypracujte hladké a polotekuté těsto.

K ruce si následně vezměte formu na koláč, nebo plech a vystelte jej pečícím papírem. Do něj vlijte připravené těsto, rovnoměrně rozprostřete a dejte péct do trouby na 45 minut při 180 stupních Celsia.

Servírování piškotu

Upečený piškot vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Poté pomažte jeho povrch meruňkovým džemem a zasypte nasekanými vlašskými oříšky. Lze použít i ty lískové. Kromě meruňkového džemu bude skvělý i ten jahodový, nebo rybízový.

Dezert si však můžete dochutit dle libosti. Možností je rozkrojit ho napůl, pomazat pudinkovou náplní a přelít čokoládovou polevou z hořké čokolády, trochy smetany a másla. Dokonalé bude piškotové těsto i s obyčejnou našlehanou smetanou a plátky čerstvého ovoce, zvolit můžete například jahody, borůvky, maliny, nebo banány. Pro intenzivnější chuť pokapejte piškot oblíbeným koňakem, nebo sladkým sirupem. Potěšte své chuťové pohárky čímkoliv, co hrdlo ráčí.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]