Voňavé buchty s kondenzovaným mlékem si zamilujete po prvním ochutnání

Tyto buchty jsou ideálním zákuskem k rannímu čaji, nebo odpolední kávě. Původ receptu lze hledat v Polsku, kde se tyto koláče prodávají ve velkém. Jsou jemné a nadýchané a nebudete je chtít přestat jíst. Jejich těsto je plněné kondenzovaným mlékem, proto jsou i dost sladké. Budou tedy chutnat hlavně dětem a milovníkům vydatných sladkostí. Jejich příprava není nikterak zdlouhavá. Pečou se totiž jen dvacet minut.

Jaké ingredience budete potřebovat k přípravě buchet?

Než se pustíte do pečení, připravte si tyto suroviny:

  • 400 gramů mouky
  • 1 vejce
  • 175 mililitrů teplého mléka
  • 4 lžíce moučkového cukru

Také budete potřebovat: 60 gramů másla, 7 gramů sušeného droždí, špetku soli, 2 a půl lžíce oleje a plechovku kondenzovaného mléka.

Jak postupovat při přípravě těsta na buchty

Do klasického hrnečku si přelijte mléko, které jste předtím zahřáli v mikrovlnné troubě, pak přidejte polévkovou lžíci moučkového cukru, lžíci mouky, a vsypte i sušené droždí. Nechte vzejít kvásek.

Pak si do velké mísy prosejte mouku, přidejte do ní cukr, sůl a přidejte kvásek, zapracujte všechny suroviny do sebe. Ve vedlejší misce si smíchejte vejce, změklé, či rozpuštěné máslo, mléko a olej a také vlijte do směsi. Zpracujte nakonec ze všech ingrediencí hladké těsto, které se nebude lepit. Nakonec nechte připravené těsto přikryté asi půl hodiny vykynout.

Tvoření a plnění buchet

Vykynuté těsto si přemístěte na pomoučený vál a rozdělte na několik menších částí, z kterých tvořte středně velké kuličky, ty plňte pomocí stříkačky kondenzovaným mlékem.

Připravené buchty pak přemístěte do plechu vymazaného máslem a vysypaného moukou, přetřít je na povrchu můžete i rozšlehaným žloutkem a dejte péct do trouby na 20 minut při 180 stupních. Až budou buchty hotové, nechte je vychladnout a poprašte moučkovým cukrem. Přejeme dobrou chuť!