Vrstvená kuřecí roláda se sýrem a šunkou

Tato masová roláda z kuřecího masa nejen, že perfektně chutná, ale také excelentně vypadá. Váš slavnostně prostřený stůl tak bude naprosto dokonalý. Z této pochoutky budou až oči přecházet. A ta mimořádná chuť! Všichni strávníci si budou chtít přidat.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu masové rolády?

Než se pustíte do práce, obstarejte si:

  • 600 gramů kuřecích prsou
  • 250 gramů šunky
  • 150 gramů pokrájené slaniny
  • 200 gramů žlutého polotvrdého sýra
  • 4 vejce
  • 4 až 5 lžic hladké mouky
  • sůl a mletý pepř dle chuti
  • 4 lžíce smetany na vaření
  • 1 lžičku sladké červené papriky
  • oblíbené koření na kuřecí maso

Jak postupovat při přípravě masové rolády?

Nejprve si k ruce připravte formu na jelení hřbet o rozměrech 10 x 26 cm. Následně si omyjte kuřecí prsa a nakrájejte je na tři podélné plátky. Dále maso poklepejte paličkou z obou stran a ochuťte solí a mletým pepřem. Nyní si pokrájejte i šunkový salám na tenčí plátky a vejce vyšlehejte v misce spolu se solí, preferovaným kořením a bylinkami. V jiné míse pak smíchejte hladkou mouku s trochou soli.

Vrstvení ingrediencí do formy a fáze zapékání

V další fázi začněte s vrstvením surovin do formy na jelení hřbet. Na dno nádoby vyskládejte plátky slaniny. Na uzeninu pak položte tři plátky kuřecích prsou, které jste předtím obalili v hladké mouce a rozšlehaných vejcích.

Na maso následně položte šunku a zasypte strouhaným tvrdým sýrem.

Takto vrstvy opakujte, než naplníte celou formu.

Poslední vrstva bude z kuřecích prsou.

Nyní je potřeba zhotovit si zapékací omáčku. V míse si rozšlehejte jedno vejce a propojte ho spolu se smetanou na vaření a sladkou mletou paprikou. Směsí přelijte suroviny ve formě a překryjte slaninou.

Takto dejte pokrm zapékat do trouby na 30 až 35 minut při teplotě 180 °C.

Servírování masové rolády

Až bude roláda upečená, vyjměte ji z trouby a nechte zcela vychladnout. Podávejte pokrájené na plátky spolu s čerstvým pečivem dle preferencí.

Hodit se bude k pokrmu i nakládaná zeleninka či dochucovací omáčky. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]