Vrstvený koláč, při jehož přípravě nepotřebujete váhu

Upéct si lahodný dezert není nic složitého. Tento vrstvený koláč vás o tom jednoduše přesvědčí. Aby se vám povedl, neobjedete se bez několika ingrediencí a také správného postupu. Potom už na stole může přistát pochoutka, kterou si zamilujete jak vy, tak i vaše rodina.

Jaké jsou potřebné ingredience?

Aby se vám vrstvený koláč povedl, je třeba mít správné ingredience. Začneme výčtem těch, které budete potřebovat k přípravě těsta. Zde bude potřeba toto:

  • 1 sklenice kefíru
  • 1 sklenice mouky
  • 1 sklenice cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 3 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • 1 špetka soli

Jak vidíte, nikde jste nemuseli žádné ingredience vážit, a přesto jste jich měli tolik, kolik bylo potřeba. Dále už vám stačí jenom tři ingredience na krém, které jsou tyto:

  • 350 g zakysané smetany
  • 4 lžíce cukru

Připravte si těsto

Základem jakéhokoliv koláče, a tento vrstvený koláč pochopitelně nevyjímaje, je těsto. Na jeho přípravu si můžete vzít kuchyňský mixér, který vám vše usnadní. Postupně míchejte všechny suroviny dohromady, až vznikne vláčná a nadýchaná tmavá hmota, která je tou konzistencí, které potřebujete dosáhnout.

Následně těsto nalijte do klasické kulaté dortové formy. Tu poté vložíte do trouby předehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Po upečení necháte těsto chladnout a poté ho podélně rozříznete na dvě poloviny, které budou tvořit požadované vrstvy.

Nachystejte krém

Vrstvený koláč se neobejde ani bez krému. Díky dvěma ingrediencím je jeho příprava maximálně snadná. Opět vám pomůže kuchyňský mixér. Vezměte ho, dejte do mísy smetanu s cukrem a šlehejte do doby, dokud nebudete spokojeni se vzniklou konzistencí.

Pusťte se do sestavení dortu

Jaký je postup? Jednoduchý a zcela logický. Základem je vrstva těsta, kterou pomažete polovinou krému. Na ten přijde druhá vrstva vašeho těsta a potom zbytek krému. A je hotovo. Vše můžete dozdobit třeba pomocí drobků z těsta, nebo čímkoliv jiným. Následně dejte svůj dezert na pár hodin do lednice a poté ho už můžete servírovat. Zaujme vás jak svou krásou, tak i chutí.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]