Vezměte kuřecí maso a slaninu. Do 3 minut máte šťavnatou roládu k obědu, nebo prostě jen tak na chuť

roláda

Z kuřecího masa mohou lidé udělat spoustu různých výborných jídel. S pomocí tohoto báječného a jednoduchého receptu můžete snadno udělat lahodnou kuřecí roládu.

Kuřecí maso je velmi oblíbené nejen pro svou cenu, jelikož je většinou levnější než například hovězí, ale také pro své benefity. Není totiž tak kalorické a navíc obsahuje veliké množství bílkovin, které jsou pro lidské tělo potřebné. Hodně lidí tak volí právě toto maso i v případě, kdy se snaží zhubnout. Díky tomuto jednoduchému receptu z něj můžete vytvořit kuřecí roládu, ze které bude nadšená celá vaše rodina.

Co budete potřebovat

  • kuřecí prsa
  • slaninu
  • sýr
  • mouku
  • sůl
  • pepř
  • vejce

Začněte vrstvou masa

Kuřecí prso si rozviňte nebo paličkou natlučte na co největší možnou plochu. Poté na něj přidejte sůl a pepř nebo jiné koření, které máte na mase rádi. Následně si nakrájejte slaninu na proužky a postupně jí rovnoměrně vyskládejte na celý plátek kuřecího masa. Pak si nastrouhejte tvrdý sýr na jemném struhadle a opět rovnoměrně rozprostřete po celém kuřecím prsu. Stejný postup udělejte i s druhým kuřecím prsem.

Maso zaviňte do rolády

Vezměte si poté dvě větší nádoby, aby se vám do nich vešly obě rolády. Do jedné z těchto nádob dejte mouku a do druhé rozšlehejte vajíčko. Kuřecí plátky pečlivě zamotejte tak, aby vám vznikla roláda. Poté každý kousek nejdříve obalte v mouce a následně ve vajíčku. V tuto chvíli si připravte zapékací mísu, kterou můžete lehce vymazat rostlinným olejem.

cuketové řízky

Osvěžující recept na cuketové řízky pro každý letní den: 15 minut a je hotovo, v horku nic lepšího jíst nemůžete

Kuřecí maso
Fotografie: Pixabay

Roládu dejte péct

Rozehřejte si troubu na 200 °C a zapékací mísu do ní vložte. Maso pečte přibližně 40 minut tak, aby povrch rolády chytl lehce zlatavou barvu. Po uplynutí této doby zapékací mísu z trouby vyjměte. V tuto chvíli máte hotovo a můžete servírovat na stůl. Jako příloha se k tomuto jídlu nejvíce hodí bramborová kaše či uvařené brambory ve slupce.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*