Je až neskutečné, jak rychle ze stolu vždy zmizí tyto koláče. Jsou nejen chutné, ale i extrémně jednoduché. Vyzkoušejte je a nebudete chtít dělat jiné.
Tyto koláče jsou naprosto variabilní, dají se udělat jak naslano, tak i na sladko. Záleží, čím je naplníte. Někdo do nich dává marmeládu či čerstvé ovoce a někdo radši přidá vařené vejce, játra s cibulí nebo i dušné zelí. Máte volné ruce a udělejte si je tak, jak to máte rádi vy. A věřte, že jakmile je uděláte, tak vám budou chtít utrhnout ruce a budou se dožadovat dalších.
Na tyto koláče budete potřebovat
- 250 mililitrů teplého kefíru
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce oleje
- 600 gramů mouky
- ½ čajové lžičky soli
- 1/3 čajové lžičky cukru
- ½ lžičky jedlé sody
Postup přípravy koláčů
Nejdříve si připravte kefír a zahřejte ho. K tomu můžete využít jak mikrovlnnou troubu, tak i hrnec, který dáte na plotýnku. Kefír nemusí být nutně vařící, ale neměl by být ani vlažný. Nejlepší je teplý tak, abyste do něj bez problému dali prst a neucukli. Následně do kefíru přidejte vejce, sůl, cukr a olej. Vše výborně smíchejte dohromady, aby vám vzniklo hladké těstíčko bez hrudek. Můžete si dopomoct i elektrickým šlehačem.
Následně si vezměte mísu a do ní přesyjte přes síto polovinu navážené mouky. A teď přichází tajemství šéfkuchaře. Vezměte jedlou sůl a přisypte ji k mouce v míse. Pečlivě promíchejte. Toto způsobí, že kefír nezačne bouřlivě reagovat s jedlou sodou. Vytvořte hmotu, do které vpracujete zbytek mouky. Vytvořte takto těsto, které může lehce lepit. Pokud vám ale tato konzistence vadí, přidejte malé množství mouky. Následně těsto nechte odpočnout, zhruba na 10-15 minut. Během této doby si již připravte náplň, těsto nesmí odpočívat déle než 15 minut.
Našel se zapomenutý recept na levnou buchtu s džemem, která je dělaná z kefíru! Ultra rychlá příprava a super výsledek
Při vytváření požadovaných bochánků je dobré mít olejem potřenou desku a mít mastné ruce. Tím se vyvarujete lepícího se těsta na rukou. Vytvořte bochánky a naplňte je tím čím chcete. Fantazii se opravdu nekladou. Následně je dejte do oleje smažit. Smažte pěkně do zlatova a následně předejte na papírový ubrousek. Ten zachytí veškerý přebytečný tuk. Následně již jen stačí je naservírovat na talíř a lidé si mohou začít brát.
Napište komentář