Vydatné sýrové tousty pro velké jedlíky

Klasické tousty zná asi každý. Mohou být plněné například šunkou, sýrem, nebo nejrůznějšími oblíbenými pomazánkami. Někteří lidé do nich dávají i rajčata, nebo ledový a římský salát. Standardně se připravují z toustového chleba, avšak my pro vás nyní máme velmi jednoduchý recept na tousty z chleba kváskového. Určitě je vyzkoušejte, jsou dokonalé.

Potřebné ingredience na přípravu sýrových toustů

Obstarejte si tyto suroviny:

  • 1 velký bílý chléb (můžete zvolit i ten celozrnný)
  • 3 vejce
  • 150 gramů tvrdého sýra na strouhání
  • 30 gramů másla
  • trochu slunečnicového oleje
  • trochu soli

Jak postupovat při přípravě vydatných sýrových toustů?

Nejprve si nakrájejte na silnější pláty kváskový bílý chléb. Šířka jednoho plátu by měla být zhruba pět centimetrů. Tento plát pak ještě nařízněte podélně, vznikne vám tak jakási kapsa.

Tu naplňte strouhaným tvrdým sýrem. Hodit se bude prakticky jakýkoliv, který máte rádi. Ideální je čedar, ementál, nebo eidam.

Následně si v míse vyšlehejte vejce a mírně osolte (nezapomeňte na přirozenou slanost sýra). Ve vajíčkách jednotlivé plněné chleby obalujte a hned opékejte na rozpáleném slunečnicovém oleji a másle. Chlebový plátek by měl získat z obou stran zlatavou kůrku.

Servírování vydatných sýrových toustů

Až budete mít chlebové tousty dobře propečené, položte je na savé papírové utěrky, aby odkapal přebytečný tuk. Podávejte teplé k snídani, nebo svačině například se šálkem kávy, nebo čaje.

Pokud máte rádi uzeniny, můžete chléb před smažením naplnit nejen sýrem, ale i strouhanou libovou šunkou, jakýmkoliv salámem, nebo uzeným masem. Hodit se bude k pokrmu i kousek čerstvé zeleniny (salátová okurka, rajče, ředkvička, nebo paprika). Milovníci studených ochucovacích omáček mohou k chlebovému toustu podávat třeba kečup, nebo tatarku.

Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]