Vylepšený Krtkův dort: Tento recept nikdy nezklame! Uvnitř vás čeká mega překvapení, které se vyloženě rozplývá na jazyku

Pokud se někomu z vašich blízkých blíží narozeniny, pak není lepšího dárku, než dané osobě od srdce upéct něco tak chutného, jako je tento čokoládový dort. 

Už od pradávna byly narozeninové oslavy spojené s přípravou nějakého toho chutného dortu, který potěší všechny přítomné. V dnešní době jsou lidé originální a můžete na oslavách vidět dokonce i dorty ze sýru či klobásek. Ve většině případů je ale potřeba uznat, že na ten klasický dort, pečený od srdíčka, jen tak něco nemá. Nyní máte šanci připravit tento čokoládový a udělat tak radost někomu z vašeho blízkého okolí.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Těsto:

  • Vejce – 5 kusů
  • Sůl – špetka
  • Cukr krystal – 150 g
  • Voda – 50 ml
  • Hladká mouka – 110 g
  • Kakaový prášek – 40 g
  • Prášek do pečiva – 1 lžička
  • Plnotučné mléko – na potření korpusu

Náplň:

  • Vejce – 2 kusy
  • Cukr krystal – 120 g
  • Kukuřičný škrob – 40 g
  • Vanilkový cukr – dle chuti
  • Plnotučné mléko – 500 ml
  • Máslo pokojové teploty – 150 g

Poleva:

  • Čokoláda – 1 balení
  • Máslo – 40 g

Do větší mísy rozklepněte všechna vejce a přidejte k nim cukr krystal společně se špetkou soli. Šlehejte ho, dokud nezískáte lehkou a pěnivou směs. Přilijte do směsi vodu a postupně přidávejte i prosátou hladkou mouku společně s kakaovým práškem a práškem do pečiva. Stěrkou sypké suroviny zapracujte do těsta krouživými pohyby odspoda nahoru.

Těsto přelijte do formy na dort (průměr 20 cm) vyložené pečicím papírem a dejte ji do trouby předehřáté na 180 minut. Pečte těsto cca 40 až 50 minut. Po upečení nechejte korpus vychladnout na mřížce a poté ho rozdělte na tři stejné části. Nyní se můžete vrhnout na přípravu náplně.

Dort potěší všechny vaše blízké

Do hrnce rozklepněte všechna vejce a přidejte k nim cukr krystal, vanilkový cukr dle chuti, prosátou hladkou mouku a kukuřičný škrob. Suroviny důkladně prošlehejte metličkou a přilijte k nim plnotučné mléko. Za stálého míchání směs vařte, dokud nezhoustne a poté ji stáhněte z plotny.

Přelijte ji do mísy, zabalte ji do potravinářské fólie a vyčkejte, než vychladne na pokojovou teplotu. Poté do ní přidejte máslo a zašlehejte ho. Do formy dejte první plát korpusu, pomažte ho krémem, na krém dejte další plát, další krém a nakonec položte poslední plát. Dejte dort na noc zatuhnout do lednice a na druhý den připravte polevu.

Kousky čokolády nalámejte do menšího hrnce, přidejte máslo a obojí rozpusťte. Poté směs prošlehejte a nalijte polevu na dort z vrchu a ze všech stran. Nechejte dort ještě na hodinu až dvě v lednici a poté ho můžete podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*