Babiččin starý kuchařský trik, jak udělat z obyčejného sádla mnohem chutnější. V životě by vás to nenapadlo

chleba, sádlo a okurka

Sádlo má spoustu příznivců i odpůrců. Někteří na něj nenechají dopustit, jiní si bez něj neumí představit chléb k večeři. S tímto receptem vylepšíte jeho chuť.

Chléb namazaný vrstvou sádla patří pro mnohé lidi mezi oblíbené pochoutky. Každý má však jiné chutě a někteří lidé si různými způsoby sádlo na chlebu vylepšují. Pro ty, kterým již došla inspirace k různým vylepšením sádla, by mohl být nápomocen tento recept. S jeho pomocí totiž vytvoříte naprosto unikátní pomazánku, která je ve spojení s chlebem naprosto lahodná.

Co budete potřebovat

  • 375 g sádla
  • 75 g uzené slaniny
  • 1 menší cibule
  • 1 / 2 hrušky
  • 20 g vlašských ořechů
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti

Vše si nakrájejte

Jako první začněte s tím, že si na malé kostičky nakrájíte sádlo. Úplně to samé následně udělejte i s uzenou slaninou a poté ji dejte do misky, kam přidejte i nakrájené sádlo. V misce spolu tyto ingredience můžete lehce promíchat, ale není to nutné. Cibuli si oloupejte, vezměte si destičku a nakrájejte ji na malé kostičky.

Dejte sádlo opéct

Připravte si dostatečně velikou pánev a rozehřejte ji na sporáku. Na pánev poté dejte osmažit sádlo a vyčkejte, dokud z něj nevzniknou škvarky. V tu chvíli do pánve přidejte slaninu a cibuli. Cibuli nechte zesklovatět a poté vše dochuťte solí a pepřem. Pánev ztlumte na nízký plamen a nechte ještě chvilku ohřívat.

sádlo krájené ochucené

Zbývá přidat hrušku

Vezměte si struhadlo a nastrouhejte na něm nahrubo hrušku. Přidejte ji do pánve s ostatními ingrediencemi i se šťávou, která vznikne nastrouháním. Lehce přidejte plamen a vše v pánvi promíchejte. Nechte takto směs ohřívat přibližně 10 minut. Mezitím si nasekejte vlašské ořechy a na druhé pánvi je opražte. Až směs ohřejete, přidejte do ní opražené ořechy a vše promíchejte. Následně už směs jen dejte do sklenice a nechte vychladnout. V tuto chvíli máte hotovo a můžete si pochutnat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*