Papriky plněné párkem a vajíčkem: Tento recept přiměl mou rodinu jíst zeleninu

Plněná paprika s vajíčkem, rajčaty, párkem a vajíčkem je chutné, syté a zdravé jídlo. Hýří barvami, a proto na talíři vypadá krásně a svěže. Připravte si dobrotu z jednoduchých surovin a za pár minut.

Pro začátečníky či časově vytížené osoby je perfektní recept na zapečené plněné papriky s náplní z vajíčka, rajčat a párků. Suroviny nejsou drahé, jídlo je chutné a hotové doslova v mžiku. Přitom určitě zaujme i ty, kteří jinak plněné papriky obcházejí velikým obloukem. Tohle je totiž docela jiný kulinářský příběh.

Budete potřebovat tyto ingredience:

  • Žluté, červené či oranžové papriky – 2 ks
  • vajíčko – 2 ks
  • mléko – 20 ml
  • rajčata – 40 g
  • párky – 2 ks
  • chléb – 1 plátek
  • kopr – 3 snítky
  • sůl a mletý černý pepř dle chuti

Rozpulte, naplňte a zapečte

Recept na papriky je snadný. Rozpulte papriky i se stopkou a odstraňte jadřinec a bílé části semeníku po stranách plodu. Vložte je do zapékací mísy vytřené olejem a dejte je na 10 minut rozpéct do trouby vyhřáté na 200 °C.

Mezitím připravte jednoduchou náplň. Smíchejte v míse vajíčka, mléko, sůl a pepř a vyšlehejte metličkou do homogenní konzistence. Plátek chleba a rajčata nakrájejte na drobné kostičky a párky na kolečka a obojí promíchejte s vaječnou směsí. Vše zasypejte jemně nasekaným koprem a znovu zamíchejte.

Rozpečené papriky vytáhněte z trouby a rovnoměrně do nich rozdělte náplň a vraťte pekáč zpátky do trouby při stejné teplotě na dalších 20 minut.

Když jsou papriky krásně zlatavé, vyndejte je z trouby, nechte mírně zchladnout, abyste se nepopálili a podávejte se svou oblíbenou studenou omáčkou.

Vše v jednom

Protože recept obsahuje zeleninu, masovou složku i chléb, jedná se o samonosný pokrm, k němuž nepotřebujete ani přílohu, ani oblohu. Uvedené suroviny však můžete vzít pouze jako inspiraci a barevné papriky naplnit čímkoliv, co vás napadne. Pokaždé vznikne originální a chutné jídlo.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]