Výroba mašle trochu jinak. K dokonalému výsledku pomůže vidlička

Pro mnoho lidí je výroba mašle něco, co pravděpodobně nikdy nezvládnou. S tímto postupem to však bude hračkou i pro ně. Nejzajímavější je na něm pravděpodobně to, že je k němu použita obyčejná a běžná vidlička. Tedy součást prostřeného stolu, která má však v tomto případě i zcela jiné využití. Podívejte se s námi na to, jak pomocí ní jednoduše a rychle vyrobíte mašli.

Postačí vám vidlička a stuha

Výroba mašle se samozřejmě neobejde bez stuhy. Aby bylo vše mnohem jednodušší, zajděte si do kuchyně, otevřete šuplík a z něho vyndejte vidličku. Díky tomu zvládnete celý postup mnohem jednodušeji a hlavně mnohem rychleji. I pokud nejste příliš manuálně zruční, tak vám doporučujeme tento postup vyzkoušet. A to proto, že je nesmírně jednoduchý. Po pár minutách budete tvořit jednu stuhu za druhou.

Zkoušejte různé barvy i různé vidličky

Zajímavostí na tomto postupu je také to, že můžete být skutečně kreativní. Nemusíte používat jenom jednu jedinou stuhu, jelikož můžete použít dvě. Výsledek tako bude o to zajímavější. Zvláště když zvolíte různé barvy. Také je možné zvolit i různé velké vidličky. Díky tomu může být výroba mašle realizována v několika různých rozměrech. Záleží jenom na vašich nápadech a na inspiraci.

Vezměte vidličku a pojďte na to

Jaký je postup? Stačí se podívat na video níže, které vás vším provede krok za krokem. Celý postup uvázání mašle přitom není nijak složitý. Stačí jenom první stuha, kterou proplétáte mezi hroty vidličky. Poté přijde na řadu stuha druhá, kterou začnete k té první správně vázat. I když vše na první pohled vypadá zcela nesourodě, stačí když následně stuhu z vidličky stáhnete a uvidíte, že mašle je hotová. Když jste zruční, postačí pár desítek vteřin a máte hotovo. A na co mašli použijete? To je jenom na vás. Ideální je ozdobit s ní třeba různé dárky. Až řeknete že byla mašle vlastnoručně vyrobena, sklidíte ještě o mnoho větší úspěch.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]