Využijte jablka netradičně, na lahodné a zajímavé placky

Stačí k vajíčkům přidat jablka a vznikne tak skvělé jídlo, o které se nebudete chtít dělit. Je velmi chutné a neuvěřitelně voňavé. Jablečné placky jsou rychle hotové, a může tak pohostit také nečekanou návštěvu nebo dětem udělat večeři, při které mohou asistovat. Doporučujeme vyzkoušet!

Jablečné placičky připravíte snadno a rychle

Nebudete potřebovat žádné suroviny, které byste nenašli doma nebo si je nezakoupili v obchodě:

  • 5 jablek
  • 2 vejce
  • 100 g cukru (podle sladkosti jablek)
  • 5 lžic mouky
  • sůl

Samozřejmostí je také olej na smažení. Poté nastrouhejte jablka na hrubém struhadle, přidejte vejce, sůl, cukr a mouku. Pokud máte na jablkách silnější slupku, můžete je před nastrouháním oloupat.

Ingredience dobře promíchejte, abyste získali směs, která bude dobře držet při sobe.

Rozehřejte pánev, přidejte olej a jednu lžíci těsta. Smažte z obou stran dozlatova.

Po vytažení z pánve je dejte na papírovou utěrku, která nasaje přebytečný tuk. Podávejte s medem.

Kromě jablek můžete k vejcím přidat zelí

Japonská varianta na naše české bramboráky vám také určitě zachutná. Na zelnou placku budete potřebovat tři vejce, 50 g hladké mouky, 50 ml mléka, jarní cibulku, 200 g zelí nasekaného najemno, sójovou omáčku, olej na smažení a pro pikantní chuť dvě malé chilli papričky, které nakrájejte na kolečka.

Nejdříve vyšlehejte vejce, mléko a mouku. Přidejte polovinu nakrájené cibulky, zelí, polovinu papriček, omáčku a promíchejte. Tuto směs potom dejte na rozehřátý olej a vytvaruje 1 cm silnou placku. Přiklopte poklicí a pečte asi 5 minut na mírném ohni. Poté otočte placku a pečte z druhé strany stejnou dobu.

K plackám si můžete ochutit klasickou majonézu limetkovou šťávou nebo si udělat okonomiyaki omáčku. Na placky nasypte zbytek jarní cibulky, černý sezam a najemno nakrájenou chilli papričku.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]