Vyzkoušejte netradiční karbanátky. Chutné mleté maso s náplní

Nemusíte připravovat mleté maso stále stejně. Vyzkoušejte alternativu, která je zajímavá pro svou náplň. I když vám to může přijít poměrně zvláštní, buďte si jisti tím, že až jídlo ochutnáte, budete ho milovat. K pozitivům přidejte i jednoduchou přípravu, díky čemuž můžete pomocí tohoto receptu nachystat i velmi rychlé oběd. Pojďme na to.

Připravte si tyto ingredience

Bez správných ingrediencí se prostě neobejdete. Vaše mleté maso nebude mít správnou strukturu, ani chuť. Proto dodržte níže uvedený předpis věcí, které jsou doslova nutností. Potřebovat budete:

  • 700 g mletého masa
  • 100 g nasekané cibule
  • 100 g strouhanky
  • 200 g taveného sýra
  • 100 g plátkového sýra
  • 120 g slaniny
  • 4 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a pepř

Připravte mleté maso

Jak? Velmi jednoduše. Vložte ho do mísy, osolte ho, opepřete a přidejte k němu 1 vajíčko, česnek a také cibuli a strouhanku. Díky tomu vytvoříte pevnou hmotu, která bude základ pro váš recept. Doteď bylo vše podobné, jako když děláte karbanátky. Následující postup se ale změní.

Maso dejte do formy

Ideální je obdélníková, ale použít lze třeba i klasický hřbet. Maso do formy napěchujte, vezměte lžíci a ve středu udělejte díru. Tedy prostor, který je určený pro to nejdůležitější. Náplň, která recept výrazně vylepší.

Naplňte střed

Jdeme na to. Nejprve ho vyložte slaninou, a poté vložíte tavený sýr, který důkladně rozetřete po samotných plátcích slaniny. Nyní přichází na řadu plátky sýra, které pokladete navrch. Následně vezmete 3 vajíčka, který do připravené sýrové vaničky vyklopíte. Tím je vše hotovo a můžete vložit své mleté maso do trouby.

Pečte na 180 stupňů

Doba pečení je klasická a činí 180 stupňů Celsia. Po tuto dobu nehte v troubě takovou dobu, dokud nebudete mít jistotu, že vaše pečené maso nebude dokonale propečené. Doporučujeme dobu v rozmezí 50–70 minut, která by měla být ideální. Potom vyndejte, nakrájejte a ochutnejte. Je to skutečná lahůdka, souhlasíte?