Vyzkoušejte netradiční krémové řezy. Mají 2 druhy těsta i 2 druhy krémů

Přijdou vám klasické krémové řezy až moc obyčejným moučníkem? Potom zkuste tuto inovace. V čem je jiná? Obsahuje 2 druhy těsta i krému. Ano, příprava sice může být o něco pracnější, ale buďte si jisti tím, že až ochutnáte, budete tuto variantu milovat a nic jiného už péct nebudete. Takto dobré tyto řezy jsou. Nebudeme vás zdržovat a podíváme se společně na recept.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Výhodou tohoto receptu je, že i když ho tvoří dva druhy těsta, nemusíte ho dělat zvlášť. Stačí použít všechny ingredience najednou a až před pečením rozdělit a upravit. A co budete pro jistotu dokonalého výsledku potřebovat? Toto jsou všechny suroviny, bez kterých se neobejdete.

  • 2 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • 4 lžíce medu
  • 50 g másla
  • 450 g mouky
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa
  • Pár kapek citronové šťávy

Mléko dle potřeby

Ingredience na těsto znáte. A nyní se podíváme na ingredience na samotný krém. Zde platí to stejné, co v předchozím případě. I tady můžete krém připravovat nejednou a až před samotným použitím rozdělíte a druhou verzi dochutíte. Bez jakých ingrediencí se neobejdete?

  • 2 sáčky smetanového pudinku
  • 7 dcl mléka
  • 25 dkg másla
  • 20 dkg cukru
  • 2 lžíce kakaa

Začněte přípravou těsta

Nejde o kynuté těsto, což znamená že jeho příprava bude velmi jednoduchá. Jak na ni? Zahřejte trochu mléka a vmíchávejte do něho všechny ingredience kromě kakaa, až dostanete vláčnou hladkou strukturu. V tu chvíli můžete vypnout sporák a polovinu připraveného těsta nelijete do další nádoby. Právě do ní následně přidáte veškeré kakao. V tu chvíli máte k dispozici klasické světlé těsto a také těsto kakaové.

Dále budete potřebovat dva klasické plechy, které vyložíte pečicím papírem. Aby se krémové řezy povedly a měly požadovanou strukturu, nalijte do jednoho pekáče světlé těsto a do druhého tmavé kakaové. Následně vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia. Jelikož je těsto opravdu tenké, doba pečení nemusí být delší než 10 minut.

Pokračujte přípravou krému

Když těsto stydne, tak máte čas na přípravu krému. Podobně jako u těsta platí, že krém připravujte jako jeden celek. Rozehřejte mléko, k němu přidejte cukr a následně pudink. Míchejte a pozvolna vařte, až začne houstnout. V tu chvíli vypněte sporák a hoďte do něho vychlazení máslo, které nechte pozvolna rozpustit a pomalu ho vmíchávejte do krému. Když je hotovo, odeberte z krému zhruba třetinu, kterou dejte stranou, vezměte kakao a to do samotného krému vmíchejte. V tu chvíli máte hotové obě požadované varianty.

Můžete přejít k finalizaci

Na krémové řezy již máte vše připraveno a tak se můžete pustit do finálního kroku, kterým je jejich vytvoření. Upečená těsta rozpulte a začněte vytvářet dokonalou výslednou strukturu. Jako základ poslouží kakaové těsto, na které následně naneste zhruba polovinu světlého pudinkového krému. Na tuto vrstvu patří plát světlého těsta a na něho následně naneste čokoládový krém. Nikoliv polovinu, ale jeho veškeré množství. Opět přijde plát světlého těsta a na něho také světlý krém. Potom položte poslední díl, tedy kakaové těsto a máte hotovo.

Pokud chcete, je možné vytvořit také čokoládovou polevu, která vznikne rozpuštěním čokolády na vaření a trochy másla. Pokud nechcete, už stačí vaše krémové řezy vložit na pár hodin do lednice, kde budou tuhnout. Potom vyndejte. Když jsou s polevou, můžete je ihned podávat. Pokud polevu nemají, doporučujeme je alespoň posypat moučkovým cukrem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]