Milovníci kuřecího masa si přijdou na své. Stehna pečená v paprikové omáčce jsou šťavnatá, křehká a jednoduchá na přípravu.
Máte rádi pečená kuřecí stehna? Pokud ano, určitě vyzkoušejte tuto variantu, kdy je před vložením do trouby zalijete jednoduchou, ale chutnou omáčkou. Kuřecí maso se jen rozpadá a je plné chuti. Můžete stejný recept použít i pro přípravu kuřecích prsou. Toto jídlo můžete připravit k večeři, ale hodí se i na sváteční stůl.
Ingredience, které budete potřebovat
- 4 kuřecí stehýnka
- sůl a mletý černý pepř (podle chuti)
- paprikové a kuřecí koření (podle chuti)
- slunečnicový rostlinný olej
- cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžičky papriky
- 2 polévkové lžíce mouky
- 200 g kečupu
- 500 ml vody
Postup přípravy
- Kuřecí stehna opláchněte a osušte. Potřete je ze všech stran solí, pepřem, červenou paprikou a kořením na pečené kuře.
- Na pánvi si rozehřejte olej a stehna na pánvi opečte z obou stran, dokud nebudou mít hnědou barvu.
- Maso vytáhněte bokem na talíř.
- Nakrájejte cibuli na kostičky a stroužky česneku nasekejte nadrobno.
- Na pánvi, ve které jste smažili maso, orestujte cibuli s česnekem.
- Jakmile začne chytat hnědou barvu, přidejte k ní červenou papriku a zasypte moukou. Důkladně míchejte, aby se paprika nepřipálila. Po chvíli vše zalijte vodou a nakonec přidejte kečup. Podle chuti ještě omáčku dosolte a nechte ji pouze chvilku provařit.
- Maso si naskládejte do pekáčku a celé jej zalijte paprikovou omáčkou. Troubu předehřejte na 200°C a maso pečte 30 minut.
- Během pečení se na mase vytvoří omáčková krusta. Dávejte si pouze pozor, abyste ji během pečení nepřipálily.
- Jednotlivá stehna pak rozdělte na talíře a podávejte s oblíbenou přílohou.
- Vhodný je brambor, zapečené brambory nebo bramborová kaše.
Napište komentář