Toto jsou nejlepší kuřecí stehna, jaká jsem kdy ochutnala: Krásně šťavnatá a hotová raz dva. O recept se se mnou podělila kamarádka

kuřecí stehna v pánvi

Milovníci kuřecího masa si přijdou na své. Stehna pečená v paprikové omáčce jsou šťavnatá, křehká a jednoduchá na přípravu.

Máte rádi pečená kuřecí stehna? Pokud ano, určitě vyzkoušejte tuto variantu, kdy je před vložením do trouby zalijete jednoduchou, ale chutnou omáčkou. Kuřecí maso se jen rozpadá a je plné chuti. Můžete stejný recept použít i pro přípravu kuřecích prsou. Toto jídlo můžete připravit k večeři, ale hodí se i na sváteční stůl.

Ingredience, které budete potřebovat

  • 4 kuřecí stehýnka
  • sůl a mletý černý pepř (podle chuti)
  • paprikové a kuřecí koření (podle chuti)
  • slunečnicový rostlinný olej
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžičky papriky
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • 200 g kečupu
  • 500 ml vody

Postup přípravy

  • Kuřecí stehna opláchněte a osušte. Potřete je ze všech stran solí, pepřem, červenou paprikou a kořením na pečené kuře.

kořenění kuřecích stehen

  • Na pánvi si rozehřejte olej a stehna na pánvi opečte z obou stran, dokud nebudou mít hnědou barvu.

kuřecí stehna na pánvi

  • Maso vytáhněte bokem na talíř.

kuřecí stehna na pánvi

  • Nakrájejte cibuli na kostičky a stroužky česneku nasekejte nadrobno.

krájení cibule

  • Na pánvi, ve které jste smažili maso, orestujte cibuli s česnekem.

krájení česneku

  • Jakmile začne chytat hnědou barvu, přidejte k ní červenou papriku a zasypte moukou. Důkladně míchejte, aby se paprika nepřipálila. Po chvíli vše zalijte vodou a nakonec přidejte kečup. Podle chuti ještě omáčku dosolte a nechte ji pouze chvilku provařit.

červená omáčka na pánvi

  • Maso si naskládejte do pekáčku a celé jej zalijte paprikovou omáčkou. Troubu předehřejte na 200°C a maso pečte 30 minut.

maso v červené omáčce

  • Během pečení se na mase vytvoří omáčková krusta. Dávejte si pouze pozor, abyste ji během pečení nepřipálily.

zapečená stehna

  • Jednotlivá stehna pak rozdělte na talíře a podávejte s oblíbenou přílohou.

zapečená stehna na talíři

  • Vhodný je brambor, zapečené brambory nebo bramborová kaše.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*