Zapečený chléb s pestrou náplní nejenom chutná, ale i zajímavě vypadá

Pokud chystáte pro svou rodinu, nebo přátele společenské posezení na zahradě, nebo terase, jistě se bude k pivu, či vínu chodit nějaká ta jednohubka, třeba zapečený chléb. S tímto receptem rozhodně neuděláte chybu. Zapečené chlebové plátky s šťavnatou náplní osloví všechny příchozí hosty a rozhodně zachutnají.

Jaké ingredience potřebujete na chlebové chuťovky s pestrou náplní?

Než se pustíte do přípravy této dobroty, obstarejte si následující suroviny:

  • 8 plátků menšího bílého chleba, nebo širší bílou bagetu
  • 1 zralé rajče
  • 1 čerstvou papriku (možné je nahradit i okurkou)
  • 80 až 100 gramů šunky, salámu, klobásy, nebo vařeného masa

Také budete potřebovat: čerstvé bylinky dle chuti (ideálně pažitku, petrželku, nebo třeba jarní cibulku), 80 až 100 tvrdého sýry dle preferencí, 2 lžíce majonézy a trochu soli na dochucení.

Jak postupovat při přípravě zapečených chlebových chuťovek?

Nejprve začněte s přípravou šťavnaté pestré náplně, kterou budete nanášet na chlebové plátky. Ve větší míse si smíchejte najemno nakrájená rajčata, libovou šunku a papriku. Pak přidejte i strouhaný tvrdý sýr, který jste si vybrali. Vhodný je například eidam, nebo ementál. Do směsi můžete vložit i nadrobno nasekané oblíbené bylinky a na závěr dochuťte solí a zakápněte majonézou. Všechny ingredience důkladně promíchejte pomocí vařečky, nebo lžíce.

Fáze zapékání chleba s náplní a servírování pokrmu

Až budete mít náplň připravenou, pusťte se do krájení bílého chleba, nebo bagety. Vytvořte asi centimetr silné plátky a vyskládejte je na plech vystlaný pečícím papírem. Na každý plátek chleba naneste dostatečné množství náplně z šunky, sýra a zeleniny. Posléze dejte pokrm zapéct do trouby na 8 až 10 minut při 180 stupních Celsia. Podávejte ještě teplé. Avšak tyto chuťovky potěší i vychlazené. Pakliže budete chtít křupavější vrch, můžete jej posypat těsně před dopečením zbytkem strouhaného sýra. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]