Zdravý čokoládový krém z banánů a avokáda se hodí nejen na dezerty

Milujete jakýkoliv čokoládový krém? Jestli jste příznivcem čokoládové pomazánky Nutelly, zbystřete. Máme pro vás skvělý tip, jak si připravit podobnou dobrotu, avšak s tím rozdílem, že ta z ovoce bude daleko zdravější než ta kupovaná. Nutellu milují mnozí lidé pro skvostnou kombinaci oříšků a čokolády, avšak je známo, že výrobek obsahuje i velké množství tuků, a hlavně nezdravých cukrů. Čokoládový krém z banánů a avokáda vám poskytne rovněž sladkou chuť, ale bez konzervantů.

Jaké suroviny budete potřebovat na čokoládový krém z banánů a avokáda?

Než se pustíte do přípravy krému, připravte si tyto suroviny:

  • 3 zralá avokáda
  • 4 velké lžíce kakaového prášku
  • 4 velké lžíce mletých mandlí
  • 4 velké lžíce datlového sirupu

Dále budete potřebovat: šťávu ze dvou mučenek a 3 zralé banány.

Jak postupovat při přípravě čokoládového krému z ovoce?

Avokádo pomocí lžíce vydlabejte a vložte do velké mísy, přidejte i oloupané banány a pomocí mixéru vytvořte z ovoce jemné pyré. Následně do směsi přidejte šťávu z mučenky, kakaový prášek, mleté mandle, datlový sirup a vše důkladně promíchejte. Konzistence krému by měla připomínat Nutellu při pokojové teplotě. Zhotovený krém uchovávejte v lednici a co nejdříve spotřebujte. Až jej ochutnáte, garantujeme, že se v ní dlouho neohřeje.

Na co čokoládový krém z avokáda a banánů použít?

Čokoládová směs z ovoce se perfektně hodí například na tousty, palačinky, lívance, nebo k ozdobě a dochucení zmrzlinových pohárů. Pakliže plánujete narozeninovou oslavu a chcete připravit chutný narozeninový dort, můžete tuto čokoládovou náplň použít i k promazání piškotových korpusů a potření celého dortu. Bude dokonalý. Je jen na vás, jak ji budete chtít konzumovat. Krém se dá samozřejmě jíst i samotný. Při jeho mlsání navíc nemusíte mít výčitky svědomí, skládá se totiž ze samých zdravých ingrediencí. Přejeme dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]