Vylepšili jsme původní recept: Zelný salát jako z bistra je nyní naprosto dokonalý. Takovou lehkou večeři si rozhodně zamilujete

Pokud máte rádi lehké večeře a nepohrdnete zeleninovým salátem, rozhodně si vyzkoušejte připravit tento salát. Je to jednoduché a velmi dobré.

Zeleninové saláty byly a vždy budou velmi oblíbené, protože se dají připravit na mnoho různých způsobů. Nějaký takový salát by měl být přítomný na každé oslavě, protože je to většinou to první, co je snězené. Tentokrát ale použijete i nakládané houby, které tomuto pokrmu dodají naprosto skvělou chuť. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • 1 kg brambor
  • 6 mrkví
  • petržel
  • celer
  • 5 natvrdo uvařených vajec
  • sklenice nakládaných hub
  • plechovka hrášku
  • jablko
  • Majonéza
  • hořčice
  • sůl
  • pepř

Je to opravdu jednoduché

Začněte tím, že veškerou kořenovou zeleninu omyjete pod tekoucí vodou, oloupete a dáte do hrnce. Zalijte ji vodou, přikryjte pokličkou a vařte do úplného změknutí. Poté nechte vychladnout. Zeleninu si nakrájejte na malé kostičky a dejte je do misky. Jablko si omyjte, oloupejte a nakrájejte na také na kostičky. Pórek nakrájejte na tenké proužky a přidejte k zelenině společně s hráškem.

Houby slijte z nálevu a nakrájejte je na kostičky. Vařená vejce také nakrájejte. Smíchejte hořčici, majonézu, sůl a pepř a přidejte to k zelenině. Zamíchejte, dejte přes noc do lednice a máte hotovo. Další den už můžete podávat. Tento salát můžete jíst například k nějakému pečivu a nebo si k němu udělat těstoviny. Přejeme vám dobrou chuť!