Pokud máte rádi červený boršč, určitě si zamilujete i ten zelený. Dost možná jste o něm ještě neslyšeli, ale jakmile ochutnáte, budete nadšení.
K přípravě této polévky se většinou používá kuřecí vývar. A pokud jde o zeleninu, ženy z Ukrajiny nemají v receptech přesné množství. Zkrátka čím více zeleniny, tím lépe. Do zeleného boršče se přidává šťovík, špenát, kopr, zelená cibule a kopřiva. Pokud na něj máte chuť, postupujte podle tohoto receptu a uvidíte, že budete opravdu nadšení.
Co budete potřebovat
- 3 litry vody
- 4-5 vajec
- 1 cibule
- Kopr podle chuti
- 2 lžíce jáhelných krup
- 150 g tuku
- Lečo podle chuti
- 0,5 lžičky soli
- 0,5 kg kuřecího masa
- 4 brambory
- Zelená cibule podle chuti
- Špenát podle chuti
- 5-6 nakládaných rajčat
- 100-150 ml zakysané smetany
- 1-2 bobkové listy
Je to opravdu snadné
Nejprve si uvařte vejce. Nalijte vodu do hrnce a do ní dejte kuře. Přiveďte k varu a během tohoto procesu sbírejte pěnu. Zeleninu oloupejte, dobře omyjte a nakrájejte. Po 30 minutách přidejte do vývaru brambory a kroupy. Vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
Na rozehřáté pánvi si orestujte kousek sádla. Přidejte cibuli, lečo a nakládaná rajčata. Po pár minutách přidejte zakysanou smetanu. Promíchejte a vařte ještě pár minut. Poté přidejte do polévky ještě osmaženou zeleninu, všechny bylinky, vejce a bobkové listy. Podle chuti ještě osolte. Promíchejte a asi 2 minuty povařte. No a to je vlastně všechno. Můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář