Zkuste novinku v oblasti dezertů. Lahodný koblihový muffin s jemným krémem

Říkáte si jaké by to bylo, kdybyste dokázali vzít z každého oblíbeného dezertu jenom to nejlepší? Zkuste to a připravte si koblihový muffin. Jedná se o žhavou novinku, která se stává velmi oblíbenou pochoutkou. Až ho ochutnáte, můžete si být jisti, že se také zařadíte do společnosti těch, kteří už bez této sladkosti nemohou být. Nikde se zatím neprodává a tak si ji připravíte doma, z kvalitních surovin. Jak na to? Poradíme vám.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Jako první začneme seznamem ingrediencí, jelikož ty jsou tím nejdůležitějším. Zaměřte se jak na jejich kvalitu, tak samozřejmě také na správné množství. Co budete na koblihový muffin potřebovat?

  • 3 vejce
  • 20 dkg mouky
  • 7 dkg pšenice
  • 9 dkg cukru
  • 12 dkg másla
  • 2 vanilkové cukry
  • 5 lžic mléka
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 špetku soli

Předchozí ingredience jsou základem na těsto. To není jedinou složkou. Aby se koblihový muffin povedl, je třeba myslet také na jeho náplň v podobě krému. Co na ni budete potřebovat? Podívejte se. Jsou to tyto ingredience:

  • 4 dcl mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 4 lžíce cukru

Začínáme těstem

Jeho příprava není nijak složitá. Nejprve vezměte vejce a z bílků ušlehejte spolu s cukrem pevný sníh. Jakmile máte, opatrně vmíchejte žloutky a neustále míchejte. Potom přidávejte další ingredience, jako je měkké máslo a také mléko. Na závěr přidejte mouku, krupici a všechny zbývající ingredience. Důležité je, aby vaše těsto bylo jednotné, vláčné a také bez hrudek.

Do forem a do trouby

Když je těsto hotové, je třeba ho upéct. Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia. Mezi tím si vezměte formu na muffiny a těsto do ní postupně nalívejte. Nikoliv až po okraj, ale zhruba do ¾. Koblihový muffin lehce vyskočí ven a bude mít požadovaný tvar. Dejte do trouby a pečte zhruba 12 – 15 minut. Poslední minuty kontrolujte a vytáhněte v pravou chvíli.

Pudinkový krém je hračkou

Mezi tím, co koblihový muffin stydne můžete připravovat náplň v podobě pudinkového krému. Zde jsme zvolili tu jednodušší variantu s využitím pudinkového prášku. Ten připravte dle návodu v hrnci na sporáku, nebo můžete zkusit alternativu v podobě přípravy v mikrovlnné troubě.

Naplňte a máte hotovo

Muffiny jsou vychladlé a krém je hotový. Co to znamená? Můžete přejít k finální fázi. Vezměte nůž a muffin v jeho horní třetině rozřízněte. Potom vezměte krém, ten pomocí cukrářského sáčku esteticky aplikujte a poté přiklopte horní částí. V tu chvíli je váš koblihový muffin hotový. Ochutnejte a přesvědčte se sami o tom, jaká je to lahoda.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]