Zkuste palačinky bez vajec a mléka. Nelepí se, nepřipalují a chutnají skvěle

Máte rádi palačinky? Pokud ano, zkuste tento netradiční recept. Při přípravě těsta do něj nedávejte ani mléko, ani vejce. Že výsledek nebude stát za to? Velký omyl. Je tomu přesně naopak. Palačinky bez vajec a mléka vést přesvědčí o tom, že jiné už dělat nebudete. Nejenom, že skvěle chutnají. Také oceníte to, že se nelepí, ale i to, že se nepřipalují. A je tu dobrá zpráva i pro vegany. Ti si konečně na této pochoutce mohou pochutnat taky, jelikož ingredience živočišného původu jsou vyloučeny. A jak na to?

Co budete na palačinky bez vajec a mléka potřebovat?

Co potřebovat nebudete, to již víte. Nyní se podívejme také na to, co potřebovat naopak budete. Zde je seznam ingrediencí, bez kterých se u tohoto zajímavého receptu neobejdete:

  • 3 hrnky mouky
  • 3 hrnky převařené vody
  • 3 lžíce cukru
  • 1 špetka soli
  • ¼ čajové lžičky prášku do pečiva
  • 50 ml oleje

Připravte si těsto

Palačinky bez vajec nejsou na přípravu nic složitého a v podstatě se postupuje úplně stejně, jako v případě varianty, kde se vajíčka a mouka používají. Základem bude vytvoření těsta, kde postupně smícháte všechny ingredience. Doporučujeme použít mixér, díky kterému odstraníte všechny hrudky a zajistíte tak i to, že těsto bude dokonale vláčné a nadýchané. Když je hotové, nechte ho př pokojové teplotě v misce odpočívat po dobu zhruba 30 minut. Potom ho lehce promíchejte a můžete požít.

Připravujte na nepřilnavé pánvi s trochou oleje

A jak na samotnou přípravu palačinek? Je to velmi jednoduché, jelikož postup je v daném případě stejný jako u těch klasických. Rozpalte nepřilnavou pánev, kápněte na ní trochu oleje a sběračkou nalijte těsto, aby se dostalo i do krajů. Následně smažte pár minut z jedné strany, otočte a smažte z druhé. Následně přendejte na talíř, pomažte náplní a můžete servírovat.

A jaká náplň je ta pravá? Fantazii se meze nekladou. Někdo volí například marmeládu nebo džem, jiný volí lískooříškový krém, další javorový sirup a další dává přednost tvarohu. Problémem nemusí být ani zajímavé slané náplně. Mezi ty typické rozhodně patří populární špenát.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]