Zkuste palačinky jinak. Díky několika ingrediencím se nelepí, ani netrhají

Milujete palačinky, ale trápí vás, že se při každé přípravě trhají, lepí, nebo připalují? Toto všechno se dá eliminovat, pokud máte ty správné suroviny. A jaké to jsou? Na to se podíváme v tomto receptu. Je unikátní tím, že na přípravu těsta na palačinky nebudete potřebovat jenom těch pár základních věcí, které jsou běžné u každého jiného receptu. Potřebovat totiž budete ještě nějaké věci navíc, díky kterým zajistíte, že vaše palačinky budou skutečně dokonalé.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Kouzlo úspěchu spočívá právě v ingrediencích, které budete potřebovat. Aby byly vaše palačinky opravdu takové, jaké mají být, je třeba mít i všechny ingredience v požadovaném množství. Proto si připravte toto:

  • 50 dkg mouky
  • 3 vejce
  • 1 žloutek
  • 20 dkg cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 slupka z citronu
  • 3 dcl mléka
  • 3 dcl perlivé vody
  • 1 špetka soli
  • 2 dcl oleje
  • 1 hrst nasekaných arašídů

Těsto vytvoříte smícháním ingrediencí

Jak na tvorbu samotného těsta? Pochopitelně velmi jednoduše, protože plně stačí, když jednotlivé ingredience smícháte dohromady. Doporučujeme použít mixér, jelikož díky tomu v těstě nebudou hrudky a bude mít nadýchanou konzistenci. Tím máte základ na palačinky hotový a již můžete pokračovat v přípravě.

Smažte klasicky na pánvi

Postup přípravy je stejný, jako když děláte klasické palačinky. Vezměte si pokud možno nepřilnavou pánev, rozpalte ji a přidejte trochu oleje. Následně už stačí jenom vzít naběračku a do pánve nalít těsto tak, aby pokrylo celou plochu pánvičky. Několik minut smažte z jedné strany a potom otočte na druhou. Když je hotovo, přesuňte na talíř a pokračujte s dalšími, dokud nespotřebujete veškeré těsto.

Náplň je na vás

Jedná se o sladké palačinky a tomu by měla být přizpůsobena také náplň. Tu necháme na vás. Může se jednat o marmeládu nebo o džem, stejně jako se může jednat třeba také o tvaroh, nebo populární lískooříškový krém. Nic nezkazíte ani ve chvíli, kdy palačinky jenom posypete běžným cukrem, nebo pokapete javorovým či jiným sirupem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]