Pokud jste milovníci kebabu, nyní si jej můžete zkusit připravit z pohodlí vašeho domova. Recept je jednoduchý a zvládne ho každý.
S příchodem chladného počasí si mnoho lidí může o chutném masíčku na grilu nechat jenom zdát. Pokud vás však láká vyzkoušet si něco originálního a snadného i přes zimu, proč si nepřipravit svůj vlastní kebab? Tento recept je od samotného kuchaře z Turecka, který tvrdí, že i jejich místní specialitu si můžeme připravit u nás v České republice. Na nic tak nečekejte a připravte si jej ještě dnes.
Připravte si domácí kebab
Pokud vás láká připravit si něco nového, rozhodně jste zde správně. Svůj vlastní kebab si totiž můžete připravit i z vašeho domova a rozhodně na to nebudete potřebovat žádný složitý recept. Výsledkem tohoto postupu by mělo být velmi šťavnaté maso, které bude chutnat stejně tak, jako z pěkně vypečeného grilu. Pro přípravu budete potřebovat tyto následující ingredience:
- 1 kilogram kuřecích řízků
- 1 červená paprika
- 2 středně velké červené cibule
- 1 lžičce pepře, soli, koriandru
- 1,5 kebab koření
- Malý svazek petrželky
- 1/2 lžičky citronové kůry
- 1 lžíce mouky
- Dřevěné špejle
Postup pro přípravu:
- Nejprve nakrájejte papriku nadrobno a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. Totéž udělejte s cibulí – v kebabu nepotřebujete mít mnoho šťávy.
- Nyní si důkladně umyjte kuřecí prsa a poté nakrájejte nadrobno a dejte do mísy.
- Rozdrobte si bylinky a smíchejte je s cibulí, citronovou kůrou a paprikou. Poté je společně s moukou, solí, pepřem, koriandrem a směsí koření smíchejte s nakrájenými kuřecími prsy.š
- Použité koření v tomto receptu a jeho množství je v zásadě na vás. Můžete klidně experimentovat, ale dle tureckého kuchaře je tohle tzv. norma.
- Směs koření s kuřecími prsy nyní uhněťte rukama a nechte ji 2 hodiny odpočívat v ledničce pod fólií.
- Po uplynutí uvedené doby kousky kuřete jednotlivě napíchejte na špejle tak, aby dobře drželi.
- Špejle nyní položte na mřížku v troubě předehřáté na 180 stupňů a pečte je třicet minut (Zapněte horní i spodní ohřev současně, aby se maso opékalo rovnoměrně).
- A máte hotovo, dobrou chuť!
Kebab připravený podle tohoto receptu chutná stejně jako kebab pečený na žhavém uhlí, který je v Turecku velmi oblíbený. Maso podávejte v tenkém pita chlebu s pikantní omáčkou.