Připravte si lahodné bochánky Maritozzi podle originálního italského receptu

Italská kuchyně je jedna z nejuznávanějších na světě a pokud ji milujete i vy, nyní si můžete připravit podle originálního receptu bochánky Maritozzi.

Když se řekne Itálie, většinou nás napadnou pokrmy jako je pizza, špagety nebo sladké tiramisu. Je toho ovšem mnohem více, co nám může tento krásný kout Evropy nabídnout, a právě bochánky Maritozzi jsou velmi oblíbeným dezertem, který byste měli alespoň jednou za život vyzkoušet. Nemusíte se ovšem ničeho bát, příprava je nenáročná a zvládne ji každý vášnivý kuchař.

Oblíbené bochánky Maritozzi

Italská jídla v sobě nějakým zázračným způsobem spojují nevýslovně skvělou chuť a snadnou přípravu, takže se nemusíte obávat žádného receptu z této přenádherné země. A přesně tak je to i s koláčky Maritozzi, které by měli být podle tohoto originálního receptu neuvěřitelně voňavé a chutné. Je ovšem důležité, abyste následovali každý krok uvedený v postupu pro přípravu. Na nic už nyní nečekejte a připravte si následující ingredience:

  • 500 gramů pšeničné mouky
  • 500 mililitrů smetany
  • 270 mililitrů mléka
  • 60 mililitrů slunečnicového oleje
  • 10 gramů droždí
  • 3 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • Lžička soli
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 2 ks vejce
  • 1 lžičku citronové kůry
  • 2 špetky vanilinu
Fotografie: Pexels

Postup pro přípravu

  • Nejprve si připravte mísu, do které prosejte mouku. Následně přidejte droždí, špetku vanilinu, sůl a cukr a vše pořádně promíchejte.

  • Uprostřed moučné směsi vytvořte důlek, do kterého přidejte 240 mililitrů teplého mléka, rostlinný olej, citronovou kůru, med a 1 vejce. Ingredience dobře promíchejte a těsto hněťte asi 7 minut.
  • Nyní si připravte další mísu, jejíž dno přikryjte potravinářskou fólií. Vložte do ní těsto, potřete jej slunečnicovým olejem a přikryjte jej utěrkou. Těsto nechte odpočívat cca hodinu na teplém místě, aby mohlo pořádně nakynout.

  • Odstraňte potravinovou fólii a těsto přeneste na pracovní plochu. Lehce jej pomoučněte, rozválejte a poté ho rozdělte na 12 dílů.
  • Z každého kousku těsta vyválejte kuličku. Až jich budete mít 12, položte je na plech vyložený pečícím papírem, přikryjte utěrkou a nechte těsto ještě půl hodiny kynout.
  • Kuličky dále potřete směsí z vejce a zbylé mléčné směsi. Poté je pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  • Mezitím vyšlehejte do tuha smetanu se špetkou vanilinu a moučkovým cukrem, abyste vytvořili krém do houstiček.
  • Již upečené housky nyní podélně rozkrojte tak, aby byly na konci stále spojené a následně je naplňte smetanovou směsí. Nakonec je pořádně uhlaďte.

  • Před podáváním posypte Maritozzi moučkovým cukrem.
  • A máte hotovo, dobrou chuť!