Kokosový bounty plech z mascarpone a čokolády BEZ PEČENÍ! Jen hrstka hospodyněk zná tenhle nově vymyšlený recept. Chutná jako z cukrárny

Neodoláte vůni kokosových dezertů? Pokud je vaše odpověď ano, tento nepečený dort ze smetanového sýru a čokolády již nikdy nepustíte z hlavy.

Kokosové dorty jsou považovány za jedny z nejchutnějších dezertů, tudíž není divu, že si získaly oblibu snad po celém světe. Mnozí kuchaři však neustále vymýšlí nové a nové recepty, které by posunuli hranice spokojenosti chuťových buněk ještě dále. A právě tento originální kokosový dort ze smetanového sýru a čokolády splňuje všechno, co správnému dezertu nesmí chybět. Vyzkoušejte jej připravit ještě dnes.

Kokosový dort ze smetanového sýru a čokolády

Kokosové dorty v kombinaci s čokoládou se hodí téměř ke každé příležitosti a pravděpodobně neexistuje člověk, kterého by urazily. Navíc jde o dezert plný různých chutí, kterých jen tak nepřejíte – je tedy vhodné brát v úvahu, že pokud tento dort připravíte, pravděpodobně vám dlouho celý nevydrží. Nemusíte se však ničeho obávat, příprava je snadná, nebudete k ní potřebovat ani moc ingrediencí a navíc nebudete muset použít ani troubu. Připravte si následující:

  • 500 gramů kakaových sušenek
  • 500 gramů smetanového sýru (Philadelphia nebo mascarpone)
  • 300 mililitrů plnotučné smetany
  • 200 gramů čokolády
  • 150 gramů cukru
  • 100 mililitrů mléka
  • 50 gramů strouhaného kokosu
  • 10 gramů vanilkového cukru
Fotografie: Freepik

Postup pro přípravu:

  • Do hluboké misky vložte smetanový sýr, přisypte k němu cukr a vanilkový cukr. Elektrickým šlehačem pak začněte na nízké obrátky směs šlehat, abyste cukr zapracovali do smetanového sýru. Poté zvyšte obrátky a pokračujte ve šlehání, dokud směs nebude krémově hladká.
  • Nyní do směsi přilijte plnotučnou smetanu a pokračujte ve šlehání, dokud ingredience nevytvoří homogenní směs. Poté do mísy vsypte strouhaný kokos a s pomocí stěrky ho důkladně rozmíchejte.
  • Připravte si čtvercovou dortovou formu s odnímatelnými bočnicemi a na její dno vyskládejte vedle sebe kakaové sušenky. Na ty posléze vylijte polovinu smetanového krému, který rovnoměrně rozprostřete po celé jejich ploše.

  • Jakmile budete mít hotovo, na krém vyskládejte druhou vrstvu kakaových sušenek a na ně opět rozetřete druhou polovinu smetanového krému. Připravený dort vložte na 30 minut do lednice.
  • Mezitím nalámejte do hluboké misky tmavou čokoládu, zalijte ji mlékem a poté ji vložte do mikrovlnné trouby, kde ji cca 5 minut ohřívejte, dokud se neroztaví. Poté obě ingredience promíchejte do hladké směsi.
  • Až bude dort dostatečně vychlazený, vyjměte ho z lednice a celý jeho povrch zalijte čokoládovou polevou. Dort poté vložte zpátky do lednice, a to na dalších 30 minut, aby všechny vrstvy ztuhly a sušenky byly dostatečně vlhké.
  • Nyní už dort nakrájejte a můžete podávat. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]