Tolik zaplatil za večeři ve známém středisku. Češi jen kroutí hlavou a nevěří, že je to možné. „Nikdy víc sem nepřijedeme“

krajina polského města
Fotografie: Unsplash

Zakopané je okouzlující oázou v srdci polských Tater a neustále přitahuje zvídavé turisty. Krásná krajina, malebné horské stezky a regionální kultura jsou jen špetkou všech místních zážitků.

Velká krása města Zakopané a jedinečné chutě místní kuchyně již po staletí přitahují davy hladových cestovatelů. Jak už to ale bývá, obliba jde ruku v ruce s vysokou cenou. Turisté proto chtěli najít místo, kde by uspokojili své mlsné jazýčky, aniž by překročili limity svého rozpočtu. Mladý TikToker poukázal na místo, které rozhodně stojí za to navštívit.

Kde se zde najíte za levnou cenu?

Chlapec si tam pochutnal nejen na výborném jídle, ale mohl si pochutnat i na večeři, která stála pouhých 22 zlotých. To je v Polsku neuvěřitelně výhodná nabídka, zvláště v kontextu oblíbeného Zakopaného, ​​kde jsou ceny často dost vysoké. Na tomto místě může turista jíst chutné jídlo a naplnit si žaludek, aniž by se obával, že utratí příliš mnoho.

Co byste si tady měli objednat?

Na seznamu „musíte vyzkoušet“ v Zakopaném samozřejmě nechybí sýr oscypek, pravá ikona tatranské kuchyně. Tento ovčí sýr, charakteristický svým tvarem a intenzivní chutí, je symbolem regionu a nesmí chybět na vašem talíři. Podává se teplý s malinami nebo brusinkami a stává se opravdovým požitkem pro mlsné jazýčky. Dalším neodmyslitelným prvkem jídelníčku jsou regionální masité pokrmy. Slanina, klobása, vepřové koleno nebo třeba guláš. To jsou ale jen některé z lahůdek, které najdete na zdejších stolech.

@ciotkimarchewka czy groszek?

♬ dźwięk oryginalny – ciotki

Nemusíte se obávat drahé kuchyně

Kromě masitých jídel stojí za to ochutnat i tradiční polévku. V Zakopaném se jedná konkrétně o kyselou polévku.“ Tento kyselý boršč s přídavkem klobásy a brambor zahřeje tělo a dodá energii po horských výšlapech. Je to pokrm, který dokonale zapadá do regionálních tradic a odráží bohatost chutí tatranské kuchyně. S tou vší krásou okolí se tedy rozhodně nemusíte bát, že byste se zde levně nenajedli.

Zdroj: Webniusy

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*