Nejoblíbenější palačinky královny Alžběty II. podle receptu královského šéfkuchaře

Francouzský název burre noisette v sobě skrývá omáčku z přepuštěného másla, která dodává výslednému pokrmu jemně oříškovou příchuť. To je tajná přísada oblíbených palačinek královny.

I britská královna je jen člověk, který má svá oblíbená jídla. I když na jejím panovnickém dvoře slouží nejlepší kuchaři světa, neznamená to, že byste podle jejich receptu nezvládli připravit totéž, co oni. Naopak. Získali jsme pro vás originální recept na nejoblíbenější palačinky královny Alžběty II., které vám učarují stejně jako jí. Jejich neuvěřitelně lahodnou chuť a vůni zajišťuje zvláštní příprava přepuštěného másla, jež kuchaři znají pod pojmem burre noisette.

Ingredience na královské palačinky burre noisette

  • Máslo – 40 g
  • mléko – 250 ml
  • hladká mouka – 125 g
  • cukr – 30 g
  • vajíčko – 2 ks
  • sůl – 1 špetka

Odpařit vodu a mírně připálit

Pro přípravu burre noisette použijte nerezovou pánev nebo kastrůlek se silným dnem. Vložte do něj máslo a na středním žáru jej na plotně zahřívejte tak dlouho, dokud se nezačne rozpouštět. Jakmile se rozpustí, začne vřít a bublat. Poté se odpaří všechna voda a var ustane.

Pokračujte v zahřívání, dokud máslo nezhnědne a nezíská oříškovou příchuť a aroma. V tu chvíli je hotovo. Celkově by příprava burre noisette měla trvat okolo 10 minut, během nichž se začne máslo zespodu trochu připalovat. Toho se neděste, je to normální a žádoucí proces.

Palačinky jako obvykle

Samotné palačinky pak připravte jak jste zvyklí, jen s přídavkem burre noisette do těsta. Smíchejte v míse dvě vajíčka, cukr a sůl a prošlehejte vše metličkou. Pak postupně přidávejte prosátou hladkou mouku a zašlehávejte ji do těsta tak, abyste se zbavili veškerých hrudek. Pokud chcete, můžete použít elektrický šlehač nebo mixér. V této fázi přilijte mléko a burre noisette a pokračujte v míchání, dokud těsto nezíská hladkou konzistenci.

Na plotně rozehřejte pánev na palačinky a smažte na ní takové dávky těsta, abyste vytvořili úplně tenoučké a jemné palačinky. Té vůni se nic nevyrovná! Hotové palačinky poskládejte do tvaru trojúhelníčků, přelijte je ovocnou zavařeninou, ozdobte kopečkem šlehačky a s velikou chutí a slavnostní náladou podávejte na závěr slavnostního menu, anebo jen tak, pro potěchu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*